DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 13-04-2005
VOORVERKOOP BENEFIETCONCERT WALLY TAX GESTART

Wally Tax, die afgelopen, zondag dood gevonden werd in de keuken van zijn Amsterdamse woning, leefde van een bijstandsuitkering en had zijn uitvaart niet geregeld. Om hem niet 'van de armen' te laten begraven, wordt er aanstaande zondag een benefietconcert georganiseerd. De gehele opbrengst is ter dekking van de kosten van de begrafenis.


Wally Tax werd als Wladimir Tax geboren op 14 februari in 1948 in Amsterdam. In de jaren '60 werd hij bekend met de band The Outsiders waarmee hij een aantal grote hits scoorde. Nadat de Outsiders in 1969 uit elkaar gingen, had Tax een solo-carrière. Ook schreef hij liedjes voor anderen, zoals voor Lee Towers, voor wie hij diens eerste hit 'It's raining in my heart' schreef.

Door zijn overmatige drank- en drugsgebruik had Wally Tax al jaren een wankele gezondheid. Wat de directe oorzaak van zijn overlijden is, is niet bekend.

Wie er precies aanstaande zondag in Paradiso gaan optreden is nog niet bekend. Op de site van Paradiso is daarover nog niets te vinden. Wel dat het concert 10 euro kost en om 20.30 uur begint.

Terug naar archief...