DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 10-04-2005
BINNENKORT IN UW CREMATORIUM OF ROUWCENTRUM

De tijd van de dodenherdenking komt er weer aan, dat betekent ook weer speciale activiteiten voor diverse rouwcentra. Begin juni organiseert begraafplaats & crematorium Westerveld weer het jaarlijkse Concerto in Memoriam (daarover tegen die tijd meer), nu eerst de 'Mauthausen ballade' in het Yarden Crematorium Rotterdam.


Het crematorium organiseert op dinsdag 19 april een avond dat een combinatie is van muziek en een lichtjesceremonie voor nabestaanden, waarmee het Crematorium Rotterdam mensen de gelegenheid wil bieden gezamenlijk te herdenken.

De Mauthausen Ballade - een cyclus van vier liederen - werd door de Griek Mikis Theodorakis in 1965 gecomponeerd op basis van de gedichten van een vriend die het vernietigingskamp Mauthausen had overleefd. De teksten gaan over menselijke emoties: liefde, verdriet en rouw. Zangeres Bernadette Gallis zingt de Mauthausen Ballade in het Grieks en Nederlands. 'Gallis is een oud-geliefde van de in 2002 overleden schrijver/televisiemaker Boudewijn Büch,' schrijft Yarden in haar persbericht. (Wat dat er nu weer mee te maken heeft?)

Halverwege het herdenkingsconcert vindt een lichtjesceremonie plaats. Geestelijk verzorger Maurice van der Put leest de namen op van overledenen die door nabestaanden zijn opgegeven voor de dienst. Na het oplezen van een naam kunnen nabestaanden naar voren komen om een kaarsje te branden. Van der Put spreekt hierbij een woord van troost uit.

19 april, van 20.00 tot 22.00, Yarden Crematorium Rotterdam,
Maeterlinckweg 101. De toegang op dinsdag 19 april is
gratis, maar reserveren is noodzakelijk, tel. 010 480
33 44.

--------------------

Op zaterdag 16 april vindt er van 11.00 tot 15.00 uur een open dag plaats in de aula van uitvaartcenbtrum Aula In Pace in Enter.

De aula heeft zojuist een verbouwing ondergaan en is aangepast aan de eisen van de tijd. Het interieur is volledig vernieuwd, waardoor de aula nu meer tot een verlengstuk van de thuissituatie kan dienen. Ook is door de verbouw de faciliteit gecreëerd om voor meerdere overledenen de mogelijkheid te bieden tot 24 uurs rouwbezoek.

Alle mogelijke vragen met betrekking tot uitvaartverzorging worden beantwoord door de medewerkers van Vredehof uitvaartverzorging, de exploitant van de aula. Ook is alle informatie voorhanden van mogelijkheden met betrekking tot rouwdrukwerk, grafkisten, bloemstukken.

Zaterdag 16 april van 11.00 tot 15.00 uur, open dag in Aula In Pace, Heimerinkxtraat 2, Enter.
Terug naar archief...