DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 29-03-2005
PRIMEUR: SMS-TAAL OP GRAFSTEEN

'H6', stond te lezen op een bloemstuk op de kist van André Hazes tijdens zijn afscheidsbijeenkomst in de Arena. Ik heb de hele avond zitten piekeren wat dit in godsnaam betekende. Was Hazes lid van een geheime sekte? Was de krans afkomstig van zes van zijn kroegmaatjes? Het heeft weken geduurd voordat ik het wist, mijn elfjarige neefje legde het mij uit: Het is SMS-taal voor de naam Hazes!


En dan besef je dat je oud wordt. Op de Algemene Begraafplaats van Gorinchem wordt aanstaande vrijdag een grafsteen geplaatst waarvan het opschrift deels in sms-taal staat geschreven. Voor zover bekend is dit voor het eerst in Nederland.

De steen komt op het graf van de 19-jarige Olivier Driezen die begin maart omkwam tijdens een kettingbotsing, veroorzaakt door de hevoige sneeuwval, op de A15 bij Gorinchem.

Olivier Driezen had vrienden ooit laten weten dat hij het wel cool zou vinden - mocht hij jong overlijden - als ook op zijn grafsteen zijn naam in de voor hem normale 'taal' zou staan: Oli4 3Zen. Zijn ouders hebben die wens gerespecteerd.

Terug naar archief...