DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 11-04-2005
DE 'TOERNEE' GAAT DOOR: KONINKLIJKE UITVAARTEN IN HET CREMATORIUM

Oranje-kenner, televisiecommentator en schrijfster drs. Reinildis van Ditzhuyzen verzorgt wederom enkele audiovisuele presentaties over 'Sterven en rouw bij de Oranjes' in diverse crematoria in Nederland.


Yarden meent dat koninklijke uitvaarten een voorbeeldfunctie hebben voor veel Nederlanders. Claus, Juliana en Bernhard liet in hun grotendeels zelf geplande uitvaarten tradities combineren met moderne uitingen van rouw en een persoonlijke voorkeur. Reden voor het crematorium om belangstellenden nader kennis te laten maken met uitvaarten bij de Oranjes.

Reinildis van Ditzhuyzen zal tijdens haar lezing ingaan op de gebruiken en bijzonderheden van Oranje-uitvaarten. Anekdotes worden niet geschuwd, laat Yarden weten. Aan de hand van beelden zal een reis door de tijd worden gemaakt. Yarden belooft 'grafkelders, dramatische sterfgevallen en praalbedden.'

Van Ditzhuyzen is vooral bekend door haar boeken over de
geschiedenis van het Huis van Oranje en over etiquette. Ze schreef o.a. Hoe hoort het eigenlijk?. Voor de Duitse televisiezender ZDF is zij 'de deskundige' op het gebied van Europese monarchieŽn. Voor deze omroep becommentarieerde Van Ditzhuyzen de laatste drie Oranje-uitvaarten.

Van Ditzhuyzen is op maandag 18 april in Crematorium Daelwijck, Floridadreef 7 te Utrecht. Aanvang 20.00, ontvangst 19.30 uur. De toegang is gratis, maar reserveren is noodzakelijk: tel. 030 261 0244.

Op dinsdag 19 april is ze in Crematorium Ockenburgh te Den Haag, Ockenburghstraat 21 in Den Haag,ook om 20.00 uur. Voor reserveringen: tel. 070 397 8411.

Terug naar archief...