DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 26-02-2005
MEER VROUWEN DAN MANNEN GELOVEN IN LEVEN NA DE DOOD

Gelooft u in God ? En: Gelooft in een leven na de dood? Dat zijn twee van de vragen die uitgeverij Reader's Digest aan mensen in heel Europa stelden. Het onderzoek wees uit dat Polen het gelovigst zijn en Nederlanders redelijk sceptisch
zijn.


97 % van de Polen zegt in God te geloven en 81 % van de Polen gelooft ook in een leven na de dood. Voor Nederlanders zijn die getallen respectievelijk 51 % en 45 %. In beide gevallen staat TsjechiŽ onderaan, met 37 % en 36 %. Het Europese gemiddelde wat betreft de eerste vraag is 71 % en 53 % van alle Europeanen gelooft in een leven na de dood.

De resultaten van het onderzoek staan in de maart editie van het tijdschirft Reader's Digest. Voor alle landen geldt dat er meer vrouwen dan mannen geloven in leven na de dood.

Behalve nationaliteit blijkt leeftijd ook een rol te spelen als het om geloof gaat. Hoe ouder men is, hoe geloviger. De minst gelovigen bevinden zich in de leeftijdsgroep 24-34 jarigen.

Over het idee dat een godsdienst bijdraagt tot een betere wereld blijken Nederlanders het meest sceptisch te zijn. Slechts 34 procent gelooft dat.

Terug naar archief...