DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 24-02-2005
BOEK OVER CSI

Ze zijn razend populair, de CSI-series. Er zijn er inmiddels drie: de eerste speelt in Las Vegas, de tweede in Miami en binnenkort is er ook CSI New York. Series waarin forensische inspecteurs worden gevolgd, die high-tech wetenschap toepassen om bewijs te verzamelen op en rond het lichaam van in verdachte omstandigheden overleden personen.


Jongeren en dan vooral meisjes lijken te smullen van deze series. Talrijk zijn de vragen die we ontvangen over informatie: hoe word ik anatoom-patholoog, forensisch arts of obductie-assistent?

Onlangs verscheen een boek waarin dieper wordt ingegaan op het vak van forensisch onderzoeker: Crime Scene, handboek voor forensisch onderzoek, geschreven door Richard Platt. Het boek belicht de wetenschap achter gerechtelijke opsporing en onderzoekt en verklaart alle aspecten van dit vak. Een veeg bloed, een microscopisch klein tapijtvezeltje of een voorwerp dat is aangeraakt met handschoenen: alles kan bewijsmateriaal vormen. Het boek is rijk ge´llustreerd. Elk hoofdstuk wordt afgesloten door de beschrijving van een geval uit de praktijk.

Terug naar archief...