DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 24-02-2005
BOEK OVER CSI

Ze zijn razend populair, de CSI-series. Er zijn er inmiddels drie: de eerste speelt in Las Vegas, de tweede in Miami en binnenkort is er ook CSI New York. Series waarin forensische inspecteurs worden gevolgd, die high-tech wetenschap toepassen om bewijs te verzamelen op en rond het lichaam van in verdachte omstandigheden overleden personen.


Jongeren en dan vooral meisjes lijken te smullen van deze series. Talrijk zijn de vragen die we ontvangen over informatie: hoe word ik anatoom-patholoog, forensisch arts of obductie-assistent?

Onlangs verscheen een boek waarin dieper wordt ingegaan op het vak van forensisch onderzoeker: Crime Scene, handboek voor forensisch onderzoek, geschreven door Richard Platt. Het boek belicht de wetenschap achter gerechtelijke opsporing en onderzoekt en verklaart alle aspecten van dit vak. Een veeg bloed, een microscopisch klein tapijtvezeltje of een voorwerp dat is aangeraakt met handschoenen: alles kan bewijsmateriaal vormen. Het boek is rijk ge´llustreerd. Elk hoofdstuk wordt afgesloten door de beschrijving van een geval uit de praktijk.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Ron schreef op 15-3-2005:
Zag van de week voor het eerst een aflevering uit de CSI serie. Was nogal verrast door de realistische en soms schokkende beelden.
Ik ben zelf werkzaam in de uitvaartbranche, dus wel wat gewend.
Vraag me af, wat mensen zo interresseert in dit onderwerp.