DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 28-01-2005
DE MOOIE DOOD

De Amerikaanse fotograaf Steven Katzman wil ontdekken en begrijpen wat er onder de oppervlakte te vinden is. Dat bracht hem tot een aantal tochten naar wat wel als de onderwereld van het moderne leven wordt gezien: de wereld van boksers, hanengevechten, zwaar gestraften Ún de dood. Bijzondere foto's op een bijzonder mooie site.


De 'Death-serie' komt voort uit Katzmans ervaringen in een vleesfabriek in 1974, waar hij werkte om een fotografieworkshop te kunnen bekostigen. Hij was geschokkeerd door wat hij zag en om te ontdekken hoe banaal de dood in zo'n omgeving is. "Ik wilde onderzoeken of dat in een andere context ook zo was, ik wilde de dood menselijk maken, mogelijk zelfs vergeestelijken.'

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


PinkFlamingo schreef op 11-5-2007:
damn! Nu ik dit gezien heb wil ik zeker nooit gecremeerd worden! Sorry, maar ik vind het nogal vreemd om een mens als een stuk hout in een brandend vuur te zien liggen...


chantal schreef op 3-2-2005:
je ziet een paar foto's van mensen die nog in "de oven"zitten en dus nog in brand staan, maar je ziet ook uiteindelijk een foto van iemand die dus uit gebrand is.
ziet iemand er dan echt nog zo uit als je gecremeerd bent?
dat wil ik graag weten dus ik hoop dat er iemand misschien antwoord op zou kunnen geven


Marc Bekkers schreef op 2-2-2005:
zitten mooie foto's bij, ik persoonlijk schik niet van de foto's omdat ik in de uitvaartwezen werk, maar ik kan me heel goed voorstellen dat voor mensen die niet in het uitvaartwezen werken, deze foto's echt te ver gaan.


Albert Bolink schreef op 30-1-2005:
Wow he, voor de uitvaartbranche misschien normale foto's omdat ze ooit wel eens in een werkend crematorium zijn geweest - voor mij als uitvaartinformant vond ik het acceptabel, maar voor personen die de dood en de facetten ervan niet gewend is toch wel zwaar shockerend , benieuwd wat anderen hier van vinden. Voor mijn website verwijs ik vaak naar dood.nl en uitvaart.nl . Maar met deze foto's sla ik het toch even over.