DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 23-01-2005
GOEDE DOELEN AZEN OP ERFENISSEN

Ouderen bezitten bij hun dood veel meer geld dan tien tot twintig jaar geleden. Verwacht wordt dat tussen nu en 2015 veel geld zal worden nagelaten en waarom zou dat altijd uitsluitend naar de zoon, dochter en/of andere familielid moeten gaan? De goede doelen azen nu al op een deel van het geld en beginnen volgende week met een campagne om nalatenschappen binnen te halen.


In 2003 startten zes goede doelen de campagne 'Iedereen kan de wereld iets goeds nalaten.' Verleden jaar deden negen organistaies mee en dit jaar zullen het er zeventien zijn. Met advertenties en radio- en tvspotjes willen de goede doelen mensen duidelijk maken dat het nalaten van geld aan een goed doel geen slecht idee is.

KWF Kankerbestrijding staat al jaren op één als het gaat om het ontvangen van erfenissen. (In 2003 bijna 26 miljoen euro.) Heeft het mij niet geholpen, al dat geld voor onderzoek naar het genezen van kanker, dan hopelijk de mensen met kanker na mij, zo zal de rijke stervende kankerpatiënt vermoedelijk denken. Ook de Hartstichting, het Rode Kruis, het Leger des Heils en de Dierenbescherming doen het goed.

Soms komt een goed doel met stip de tot 10 binnen, vanwege de gift van één aardig iemand. Dat overkwam de Stichting Oude Groninger Kerken, enige erfgenaam van een vermogende Haagse vrouw die 8 miljoen euro aan de stichting naliet.

Terug naar archief...