DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 26-01-2005
GEDICHTEN BIJ EENZAME UITVAARTEN NU IN DRUK

De Groninger stadsdichter Bart FM Droog is de initiatiefnemer van het project 'gedichten bij eenzame uitvaarten'. Hij schrijft gedichten voor mensen die zijn overleden en geen nabestaanden hebben of in ieder geval geen traceerbare nabestaanden. Hij leest dit gedicht zelf voor bij de uitvaart.


In navolging van Bart FM Droog doet de dichter Frank Starik met enkele collega-dichters hetzelfde in Amsterdam. Zij vormen de zogeheten 'poule des doods'. De Amsterdamse dichters werken bij toerbeurt als 'dichter van dienst'.

Vandaag verschijnt 'Voorgoed voltooide tijd', een bundel uitvaartgedichten van Bart FM Droog, waaronder de gedichten die hij voor de eenzaam gestorven Groningers heeft gemaakt, voorzien van inleidende tekst door Frank Starik. De uitgave is in een beperkte oplage gedrukt en kan besteld worden via de site van de Hondsrug Pers in Groningen, voor de symbolische prijs van 7,50.

Overigens is de Amsterdamse 'Poule des doods' op zoek naar een nieuwe sponsor, omdat de huidige financiering binnenkort stopt.

Terug naar archief...