DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 18-01-2005
VOORSTELLING VOOR KINDEREN OVER DE DOOD

Juul: "Ik groei en word oud. Dan ga ik een keer dood. Dan bekijk ik de aardappels van onderaf. Of ik kom terug als aardappel. Zo gaat het. Misschien zeker wel. Zeker misschien." 'Van engelen en aardappelen' is een voorstelling voor kinderen van 7 jaar en ouder waarin op een luchtige manier met het onderwerp dood wordt omgegaan.


De theatervoorstelling wordt gebracht door het Limburgse Jeugd- en jongerentheatergezelschap Het Laagland. Het stuk gaat over het meisje Juul. Haar opa ligt op sterven. Dat roept bij haar veel vragen op. Bij haar moeder kan ze niet terecht, die is te verdrietig en heeft andere zorgen aan haar hoofd. Wanneer vervolgens haar neefje Daan overlijdt aan kanker, terwijl Juul dacht dat alleen oude mensen sterven, gaat Juul nog meer op zoek naar antwoorden. Stukje bij beetje krijgt ze antwoorden.

De voorstelling is van vrijdag 21 t/m zondag 23 januari te zien in Jeugdtheater de Krakeling te Amsterdam, 26 januari in C.C. De Lawei in Drachten, 29 januari in C.C. Hasselt in Hasselt en 5 februari in C.C. Genk in Genk en op nog veel meer plekken in Nederland, tot begin april. Alle speeldata zijn te vinden op de website van Het Laagland.

Terug naar archief...