DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 15-01-2005
MAFFE SITE HOUDT IDOTE STERFGEVALLEN BIJ

De laatste Darwin Award is uitgereikt op 28 november jongstleden: een man kwam om het leven door zijn lava lamp. 'The Darwin Awards salute the improvement of the human genome by honoring those who accidentally kill themselves in really stupid ways.'


De vertaling is altijd minder, maar voor wie het Engels niet goed machtig is: De Darwin prijs bewijst eer aan de vooruitgang van het menselijk genoom door degenen die zichzelf op een belachelijke manier per ongeluk om het leven hebben gebracht te eren.

De meest recente winnaar is Philip Quinn, 24 jaar, die zijn lava lamp op het fornuis zette en de vlam hoger zette. Het ding ontplofte en Quinn werd gedood door een scherf van het glas van de lamp dat door recht door zijn hart schoot. Er werd noch alcohol noch drugs in zijn bloed gevonden. De politie was verbijsterd: "Why on Earth he heated a lava lamp on the stove, we don't know," said baffled police.

Voor nog veel meer 'leuke', domme sterfgevallen ga naar http://www.officialdarwinawards.com. Je kunt er ook zelf een dom sterfgeval aanmelden en wie weet wordt je naam dan vermeld bij de winnaar. Alle Darwin Awards zijn ook in boekvorm verschenen, te bestellen op de site, evenals t-shirts en petjes.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.