DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 03-01-2005
DE EEUWIGE TUIN

"Als mensen komen met de vraag wat ze op een graf moeten planten, dan zeg ik altijd dat dat ligt aan degene die er begraven ligt en aan de persoon die erheen gaat."
Roger Bastin, kweker


"Hostas vind ik mooi, maar niet teveel, ze hebben zoiets droevigs."
Chiel Aalberts, senior medewerker begraafplaats Apeldoorn

"Een ijzersterke is Geranium macrorrhizum. Dan hoef je verder niets meer neer te zetten. Combineer je het toch met andere soorten, dan verdwijnen deze op den duur vanzelf en blijft alleen de geranium over."
Coen Jansen, eigenaar plantenman

"Op een graf moet je niet te veel gedoe planten, het is geen border. Zon plaat op een graf vind ik verschrikkelijk, zo van die is weg en mag niet meer terugkeren."
Brian Kabbes, kweker

"Het mooiste vind ik mossen. Mossen met stenen ertussen waar het mos half ingegroeid is. Mosletters zijn ook mooi. Dan groeit het mos in de uitgehakte letters. Mos heeft iets aaibaars."
Ada Wille, landschapsarchitect

Bovenstaande uitspraken komen uit het boek De eeuwige tuin van Hanneke van Dijk. Voor iedereen die een graf heeft bij te houden, maar ook voor hen die dat niet hoeven maar wl van groen houden, is dit een prachtig boek. Met veel informatie over geschikte grafbloemen en -planten en veel geschiedenis over (groen) begraven in Nederland. Het bevat diverse speciaal ontworpen beplantingen door kwekers, inclusief ontwerptekeningen (zoals die hierbij is afgedrukt) en veel mooie kleurenfoto's.

De eeuwige tuin verscheen bij Terra Lannoo, isbn 90 5897 233 X, en kost 19,95.

Terug naar archief...