DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 20-12-2004
SLAPEN IN DE GRAFKELDER

Iets bijzonders doen met de feestdagen? Altijd al willen slapen in een doodskist? Dat kan, in een bijzonder hotel in Berlijn. Het hotel heeft 30 verschillende kamers, stuk voor stuk kunstwerken. De 'Gruft' (grafkelder) is er een van.


In de PROPELLER ISLAND CITY LODGE zijn ale kamers en alle objecten in de kamers en het hotel gecreëerd door de Duitse kunstenaar Lars Stroschen. Bezoekers verblijven niet in een hotel, maar in een kunstwerk.

Er zijn kamers die geheel in een kleur zijn, de oranje kamer en de blauwe kamer, kamers die een thema hebben, zoals 'naakten', 'het woud' of 'Hol(l)y-wood', er is een 'gevangeniscel', een 'leeuwenkooi', een museumkamer, een spiegelkamer en dus een grafkelder.

De grafkelder heeft 2 doodskisten, waarin zelfs met gesloten deksel in kan worden geslapen. Het hotel prijst deze kamer aldus aan: 'Ein sehr spezielles Zimmer für die Nosferatus, die nicht warten können, auf was uns einmal widerfährt. Wer sich’s doch noch anders überlegt, kriecht darunter und schläft im Lager beim Labyrinth. Nicht nur für Grufties ein einzigartiges Erlebnis... eine tolle Location obendrein!'

De kamer kost in het weekend 125 euro per nacht voor één persoon en van maandag t/m donderdag 110 euro. Elke volgende persoon betaalt 15 euro per nacht.

Terug naar archief...