DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 20-12-2004
SLAPEN IN DE GRAFKELDER

Iets bijzonders doen met de feestdagen? Altijd al willen slapen in een doodskist? Dat kan, in een bijzonder hotel in Berlijn. Het hotel heeft 30 verschillende kamers, stuk voor stuk kunstwerken. De 'Gruft' (grafkelder) is er een van.


In de PROPELLER ISLAND CITY LODGE zijn ale kamers en alle objecten in de kamers en het hotel gecreëerd door de Duitse kunstenaar Lars Stroschen. Bezoekers verblijven niet in een hotel, maar in een kunstwerk.

Er zijn kamers die geheel in een kleur zijn, de oranje kamer en de blauwe kamer, kamers die een thema hebben, zoals 'naakten', 'het woud' of 'Hol(l)y-wood', er is een 'gevangeniscel', een 'leeuwenkooi', een museumkamer, een spiegelkamer en dus een grafkelder.

De grafkelder heeft 2 doodskisten, waarin zelfs met gesloten deksel in kan worden geslapen. Het hotel prijst deze kamer aldus aan: 'Ein sehr spezielles Zimmer für die Nosferatus, die nicht warten können, auf was uns einmal widerfährt. Wer sich’s doch noch anders überlegt, kriecht darunter und schläft im Lager beim Labyrinth. Nicht nur für Grufties ein einzigartiges Erlebnis... eine tolle Location obendrein!'

De kamer kost in het weekend 125 euro per nacht voor één persoon en van maandag t/m donderdag 110 euro. Elke volgende persoon betaalt 15 euro per nacht.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Marijke schreef op 6-10-2007:
Gaaf! Mij lijkt het wel grappig zo'n ervaring, waarschijnelijk de enige keer in je leven dat je voelt hoe het is om in een grafkist te liggen, als je eenmaal dood bent voel je er niets meer van.


amanda schreef op 27-5-2005:
wauw! dit lijkt me dus echt ontzettend gaaf! (heb altijd al willen ervaren hoe het is om als vampier voor elke zonsopgang in een kist te kruipen). Dit ga ik zeker een keer doen!


janke knol schreef op 17-1-2005:
nog even en je kunt je laten begraven, voor je dood bent. ik zou er spaans benouwd in krijgen.


Devin schreef op 27-12-2004:
t lijkt me leuk, vooral als je vamp obsessed ben ofzo, en ach, neem het niet te serieus joh ;)


anne schreef op 25-12-2004:
jesus zeg wat een hobby's kun je hebben!


debby schreef op 24-12-2004:
wat een kneuzen zeg..net alsof het leuk is om in een doodskist te liggen..shiit