DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 16-12-2004
BESTSELLER

Vandaag wordt in het Museum van Speelklok tot Pierement in Utrecht het 750.000ste exemplaar van de 'Gids na een Overlijden' overhandigd aan prof. dr. J.H. Dijkhuis, emeritus hoogleraar klinische psychologie.


De gids is een uitgave van de Landelijke Stichting Rouwbegeleiding (LSR), verscheen voor het eerst in 1990 en is inmiddels toe aan de 30ste druk.

De LSR werd in 1988 opgericht en is een centraal punt waar nabestaanden én hulpverleners terecht kunnen voor informatie en voorlichting over rouw en rouwzorg. De LSR ontvangt geen structurele subsidies en is wat betreft inkomsten afhankelijk van de verkoop van publicaties zoals de Gids na een Overlijden. De eerste gids werd geschreven door Marjan Strootman en Arthur Polspoel. Het idee was het ‘ultieme boek’ voor nabestaanden te maken.

De gids is een handleiding voor nabestaanden bij zakelijke beslissingen en bij de verwerking van een verlies. In het eerste deel wordt praktische informatie gegeven over de periode rond het overlijden en over diverse financiële en administratieve zaken. Het tweede gedeelte bevat uitgebreide informatie over rouw. Ook is een overzicht opgenomen van belangrijke adressen, gerubriceerd op onderwerp.

De Gids na een overlijden kan telefonisch of via de website van de LSR worden besteld:

Tel. (030) 276 15 15 of www.verliesverwerken.nl.

Terug naar archief...