DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 23-12-2004
DAGJE UIT

Verstrooiende bezoeken aan begraafplaatsen worden steeds leuker dankzij al die nieuwe boeken die worden uitgegeven: boeken die ingaan op de geschiedenis van een begraafplaats, vol (cultuur)historische en biografische wetenswaardigheden. Een hoogtepunt op dit gebied is De begraafplaatsen van Amsterdam.


Als u nog een geschikt kerstcadeau zoekt, dan is dit, zeker voor de funeraire liefhebber, een prachtig cadeau. Mooi uitgegeven, met sfeervolle kleurenfoto's van Wim Ruigrok.

In De begraafplaatsen van Amsterdam, geschreven door Margriet de Roever en Jenny Bierenbroodspot, worden de maar liefst 30 nog bestaande dodenakkers uitgebreid behandeld. Overigens moeten we de grenzen van Amsterdam hierbij zeer ruim nemen, tot aan Ouderkerk aan de Amstel, Muiderberg, Diemen, Hoofddorp, Overveen en Westerveld, waar de zogenaamde buitenbegraafplaatsen van de hoofdstad te vinden zijn.

Bij elke begraafplaats wordt kort de geschiedenis vermeld en worden zoveel mogelijk interessante graven omschreven. Het boek is daarmee zowel een naslagwerk als een wandelgids langs de verschillende graven. Enige minpuntje: Het boek is misschien niet alleen iets te groot en onhandig om mee te nemen naar de begraafplaats, maar zeker te mooi.

Het boek kost € 29,50, telt 240 pagina’s en is gebonden en in fullcolour. (ISBN 90 5937 0147)

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Petra Notenboom schreef op 5-3-2005:
Ik zou graag i.v.m. een ander historisch onderzoek in contact komen met deze twee auteurs. Mijn vraag gaat over begraafplaatsen in Amsterdam

Redactie
Het boek is uitgekomen bij uitgeverij Bas Lubberhuizen in Amsterdam. Daar kunnen ze u vast verder helpen.Jelle schreef op 28-12-2004:
Ik heb veel gereisd over de wereld en zocht daarbij veel begraafplaatsen op. Het heeft iets dat me erg intrigrrerd , vaak juist hele kleine begraafplaatsen om een kerkje, het verteld over de mensen die er leven en geleefd hebben.