DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 23-12-2004
DAGJE UIT

Verstrooiende bezoeken aan begraafplaatsen worden steeds leuker dankzij al die nieuwe boeken die worden uitgegeven: boeken die ingaan op de geschiedenis van een begraafplaats, vol (cultuur)historische en biografische wetenswaardigheden. Een hoogtepunt op dit gebied is De begraafplaatsen van Amsterdam.


Als u nog een geschikt kerstcadeau zoekt, dan is dit, zeker voor de funeraire liefhebber, een prachtig cadeau. Mooi uitgegeven, met sfeervolle kleurenfoto's van Wim Ruigrok.

In De begraafplaatsen van Amsterdam, geschreven door Margriet de Roever en Jenny Bierenbroodspot, worden de maar liefst 30 nog bestaande dodenakkers uitgebreid behandeld. Overigens moeten we de grenzen van Amsterdam hierbij zeer ruim nemen, tot aan Ouderkerk aan de Amstel, Muiderberg, Diemen, Hoofddorp, Overveen en Westerveld, waar de zogenaamde buitenbegraafplaatsen van de hoofdstad te vinden zijn.

Bij elke begraafplaats wordt kort de geschiedenis vermeld en worden zoveel mogelijk interessante graven omschreven. Het boek is daarmee zowel een naslagwerk als een wandelgids langs de verschillende graven. Enige minpuntje: Het boek is misschien niet alleen iets te groot en onhandig om mee te nemen naar de begraafplaats, maar zeker te mooi.

Het boek kost € 29,50, telt 240 pagina’s en is gebonden en in fullcolour. (ISBN 90 5937 0147)

Terug naar archief...