DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 17-12-2004
LICHT IN DE DUISTERNIS

Voor het derde jaar organiseert begraafplaats Zorgvlied op kerstavond, 24 december, een Lichtjesnacht. Een sfeervolle avond die de twee voorgaande jaren goed bezocht is.


Familieleden, vrienden en belangstellenden kunnen brandende kaarsjes en kerststukjes op de graven plaatsen als ode aan hun dierbaren. Tevens zijn alle hoofdpaden tussen 17.00 uur en 20.00 uur verlicht met fakkels.

In de aula van Zorgvlied zal kerstmuziek klinken en kan men een momentum voorzien van een kerstgedachte of naam en deze ophangen in een kerstboom. Buiten de aula zijn kerststukjes en graflichtjes te koop. Bezoekers kunnen vervolgens in het sfeervolle licht van de brandende kaarsen en kaarsjes hun weg vinden naar de verschillende graven. Ook wie geen tastbare grafplek heeft, kan desgewenst een kaars branden bij het Vader- of het Moedermonument. Er is gratis chocolademelk. De begraafplaats is geopend tot 20.00 uur.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


janke schreef op 18-1-2005:
heelindrukwekkend,ik sta er 100% achter ik hoop dat het hier in noorden ook komt.


Paula schreef op 23-12-2004:
Ik heb hier heel erg na uit gekeken,Om de kerstavond naar het graf van mijn ouders te gaan.Fantasties
normaal doe ik dit eerste kerstdag,Maar dit vind ik heel mooi om te doen.
Ga zo door.
Paula Bliek