DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 07-12-2004
REUZE MAKKELIJK

Er is al een Seat Arosa, 'een moderne fris ogende stadsauto'. Nu is er ook de zelfbouw uitvaartkist 'Arosa' van het nieuwe Nederlandse bedrijf Everybody Coffins BV.


De kist is bedacht en ontworpen door industrieel ontwerper Gijs Zijlstra. Het bouwpakket bestaat uit zes Rosatella multiplexplanken die 'door iedereen in een handomdraai in elkaar is te klikken'. Er komt geen gereedschap, lijm of schroeven aan te pas. Zijlstra werkt met 'slimme hoekverbindingen'. Het materiaal is heel goed te beschilderen. Door de handzame verpakking kan de kist makkelijk zelf worden afgehaald en vervoerd of worden toegezonden. De 'Arosa' is in verschillende maten leverbaar, voor kinderen en volwassenen. Zijlstra vertelt in Het Uitvaartwezen dat de kist met zware personen is getest en gedragen en "hij functioneert naar behoren."

Zijlstra denkt dat zijn product ook heel geschikt is om in te zetten in Afrika om aids-doden in te begraven. Hij laat dit weten op de site van de EO, in reactie op een bericht over Zambia waar lijkkisten voor torenhoge prijzen worden verkocht en timmermannen steenrijk kunnen worden, vanwege de vele doden als gevolg van aids.

De zelfbouwkist Arosa kan besteld worden bij de Utrechtse uitvaartwinkel Terra Nova en de Ode in Amsterdam.

Terug naar archief...