DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 17-11-2004
HOUD DE OUDEREN WARM

Vorige winter stierven in Engeland en Wales ruim 21500 mensen van 65 jaar en ouder als gevolg van de kou. De hulporganisatie 'Help the Aged' noemt het een schande en is een actie begonnen om de bevolking wakker te schudden. En de ouderen warm te houden.


Volgens Help the Aged liggen de sterftecijfers van ouderen, die direct met de kou te maken hebben, veel hoger dan in andere Europese landen. Onderzoekers menen dat dit te maken heeft met de slechte isolatie van huizen. Koude en vochtige huizen verhoogt de kans op infarcten en longziekten. Ook de armoede speelt een rol, waardoor mensen besparen op stookkosten. Volgens Help the Aged moet één op de vijf ouderen soms kiezen tussen eten kopen en de kachel stoken.

Via de actie 'Warm at last' hoopt de hulporganisatie geld in te zamelen. De actie wordt onder andere onder de aandacht gebracht door middle van een poster waarop een doosdkist in een crematorium is te zien, met daarop de slogan 'Warm at last' en daaronder de tekst: '21500 older people died of the cold last winter - help us end this national shame.'

Ook kan op de site van Help the Aged een 'The cold can kill pack' worden gedownload. Hierin wordt o.a. uitgelegd hoe huizen beter geïsoleerd kunnen worden en hoe ouderen zich het beste warm kunnen aankleden.

Terug naar archief...