DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 02-11-2004
THEO VAN GOGH VERMOORD

"Geen stilte, maar veel kabaal hierover," zegt burgemeester van Amsterdam Job Cohen vanmiddag op de officiële persconferentie. Dat is het beste dat er voorlopig, zolang het politieonderzoek nog gaande is, over gezegd kan worden.


Cohen deed, mede namens de familie en vrienden van Van Gogh, de oproep vanavond om half 8 op de Dam samen te komen om luidruchtig duidelijk te maken dat dit niet kan in Nederland.

Oproep van de redactie, dd. 3-11-2004:

Reageren mag, graag zelfs, maar wij waarschuwen u dat reacties waarin gescholden wordt, oproepen tot geweld worden gedaan of bepaalde groepen in ons land of daarbuiten tot doelwit van haat worden gemaakt, niet geplaatst zullen worden.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


liefde voor theo schreef op 29-1-2007:
waarom moest dit gebeuren hij kon er niks aan doen voor mij blijf je altijd bestaan.


anoniem schreef op 20-1-2005:
THEO WAS MIJN MINNAAR !!!vispaard + vispony schreef op 31-12-2004:
YO ROBBIE EERST DE LYRICS SCOREN WANT VOLGENS MIJ BEN JE HELEMAAL DE WEG KWIJT. OH JA EN GELUKKIG NIEUWJAAR OOK VOOR HIRSHI EN MIJN HOMEBOY WILDERS EN MN OMA NATUURLIJK


ron schreef op 9-11-2004:
Dit is dus de wereld waar mijn vader (40/45) voor is gestorven......bedankt


sylvia schreef op 9-11-2004:
Sinds de moord op Theo van Gogh ben ik in rouwstemming. De vrijheid is echt geschonden en niet alleen die van het vrije woord. Ook ons recht om vrij van angst te leven is met deze moord geschonden. Omdat Pim Fortuyn, Ayaan Hirsi Ali, G. Wilders en vele anderen het fundamentele recht nemen om te zeggen wat zij willen zeggen, moeten zij zich nu verschansen op geheime adressen. Wat een schande dat er nog mensen in dit land zijn, zowel allochtonen als autochtonen, die menen dat zij "toch wel wat ver zijn gegaan". Hoezoe "ver gegaan". Of het je nu aanstaat of niet:HET IS HUN RECHT OM VER TE GAAN. Hier zou niet eens over gediscussieeerd moeten worden!


Marloes schreef op 8-11-2004:
Ik vind het niet te geloven allemaal. En die foto in De Telegraaf is ook niet echt wat je zegt 'je-van-het'. Ik ben het er absoluut niet mee eens dat deze foto geplaatst had moeten worden... Het is mensonterend...wesley schreef op 6-11-2004:
wie is de volgende k word er bang van wij als nederlanders worden doodgemaakt terwijl wij hun ons land in laten pfff


lara schreef op 6-11-2004:
dit is echt niet meer normaal theo rust zagt!!!!!Patrick van der Kruk schreef op 6-11-2004:
Waarom is het zo dat de mensen niet luisteren naar de meningen die er zijn, zoals bijvoorbeeld het vrouwonvriendelijke bij diverse religies., daar kan niemand omheen, is dat dan racisme als ik zeg dat de vrouw mishandeld word door de man, of als er een kut word dichtgenaaid bij sommige religies, ben ik dan ook een racist of probeer ik de mensen duidelijk te maken dat dit niet kan en wakker te schudden met deze beelden en woorden...??

Als er mensen zijn die de wereld de ogen laat openen door middel van de waarheden te tonen en te bewoorden dan word dit meteen de kop ingedrukt door moord, kijk maar om ons heen, Kennedy , Malcom X , Luther King , Pim Fortuyn, en nu ook nog Theo van Gogh ..Door de eeuwen heen is er al pijn ,verdriet, en doodslag, en dit alleen maar omdat er mensen zijn die denken dat als je een andere mening hebt of een ander geloof, dat je dan maar in elkaar geslagen mag worden of erger zelfs, vermoord worden om je zien en denk wijze.

Reclame spotjes op tv en radio, herrinneren ons eraan dat er nog steeds zinloos geweld word toegepast,, maar blijkelik is dit niet voldoende om de mens wakker te schudden en te laten zien dat het niet meer door kan gaan zo, er zijn mensen die zelfs de straat niet meer op durven, mensen die vervreemt raken van de maatschappij, en dit alleen maar omdat ze bang zijn en zich niet meer veilig voelen op straat..


Ron schreef op 5-11-2004:
Wie is de volgende? (ik)
Als ik in de stad loopt heb ik vaak een kogelvrijvest aan.
Ja ik heb ook een grote bek en trap ook overal tegen aan.

MOET IK NU OOK DOOD ????Benjamin schreef op 5-11-2004:
Pim, Theo, who is next?
Te gek voor woorden, deze laffe zinloze daad.

Deze laffe moslim extremist was te slap om met woorden te vechten ipv kogels en messen.
Hij wilde zelf als martelaar sterven, gelukkig is dat niet gelukt, hij krijgt geen 72 maagden in de hemel zoals ze in de islamitische extremistische wereld beweren.
Werd de doodstraf maar weer ingevoerd in Nederland, zou een berg euro's besparen op jarenlange celstraffen en rechtzaken.KeYsErSoZe schreef op 4-11-2004:
Multicultureel bestaat niet....ik hoop dat nu eens doordringt in iedereen z'n suffe kop. Welterusten!


van Dreumel schreef op 4-11-2004:
den Haag wordt eens wakker.
Wij moeten toch bezuinigen.
Nou gooi al diegene die een misdaad plegen cq willen plegen terug naar land van herkomst.En zo beloon je de goede mens die hoeft minder te bezuinigen.Er zijn gelukkig ook nog veel goede mensen, laat die lekker samen met ons genieten van de vrijheid.


Cleo schreef op 3-11-2004:
ik vind het echt verschrikkelijk! Hoe kun je nou zoiets doen, echt achterlijk.
Ik hoop niet dat de racisme nu weer erg gaat toeslaan. Na de moord op Pim was er heel veel racisme, nu was dat weer wat gezakt en ik ben bang dat dat weer toe gaat slaan. Wat ik vind dat de moslims er niets mee te maken hebben, één persoon vermoorde, geen geloof!


hans h schreef op 3-11-2004:
den haag: zachte heelmeesters maken stinkende wonden. voor de toekomst van nederland: stem op geert wilders.


Cat schreef op 3-11-2004:
FREEDOM RULES!!!!!!!

LOVE CONQUERS ALL!


justme schreef op 3-11-2004:
Voor Frans Versteeg

Ik wens je veel sterkte met de verwerking van de dood van je zus.

justmemarleen schreef op 3-11-2004:
het is belachelijk dat iemand word vermoord(!) dat ten eertste. ten tweede vind ik het nog erger dat diegene ook nog word vermoord omdat hij voor zijn mening uitkwam, iets dat een recht is in Nederland, HET RECHT OP MENINGSUITING!!! maar helaas is Theo niet de eerste en zal hij ook niet de laatste zijn. Pim Fortuin is hem al voor gegaan, en er zullen er nog wel een aantal volgen. er zijn nu nog mensen in de politiek de regering of waar dan ook die hebben gezegd erg geschrokken te zijn er was een politikus iemand ik kan nu even niet op zijn naam komen maar hij zei dat ie heel erg geschrokken was maar zeker door zal blijven gaan met zeggen wat hij vind en waar hij voor staat!
gegroet Marleen!

p.s. zeg dus waar je voor staat en wat je vind laat je er niet van weer houden!!!


NICO schreef op 3-11-2004:
Aan alle Mensen op deze aardkloot,let op !! door de eeuwen heen worden er Oorlogen gevoerd, en mensen vermoord om niets toen ik 20 jaar geleden zei het gaat niet goed in Nederland en de rest van de wereld keken ze mij aan zo van waar heeft hij het over. Nu denk ik waarom maken ze zich druk, het zat er allemaal aan te komen en doen we of zoiets in Nederland niet kan gebeuren mij verbaast niets meer alleen blijf ik hopen op wonderen.
Ik zou nog zoveel willen zeggen maar ga nu het bos in en luister naar de vogels en zwijg.


waloe schreef op 3-11-2004:
ik vind dat de islam heeft niks te maken met dood van theo


saskia schreef op 3-11-2004:
waarom theo van goch altijd grapjes maakte over geloven zoals de jodendom islam enz


Frans Versteeg schreef op 3-11-2004:
Theo van Gogh is dood en iedereen staat in de steigers. Dat dit kan in Nederland! Ongelofelijk!
Fortyn is dood en iedereeen stond in de steigers. Dat dit kan in Nederland. Ongelofelijk!
Vorige week donderdag heeft mijn zus zelfmoord gepleegd. Ze heeft zo vaak om hulp geroepen en het nooit gekregen. Een sterk stukje falen van onze bejubelde gezondsheidszorg. Staat heel Nederland op z'n kop? Nee, Gaat men in discussie over hoe het adequater moet met onze gezondsheidszorg? Ik denk het niet.
Maar ja, ze heet dan ook geen Pim of Theo.
Ze heet Diana.
Ik zal je missen lieverd,
en nooit vergeten.

Frans


astrid schreef op 2-11-2004:
het is verschrikkelijk om te horen, dat er op deze wijze zo'n goede man om het leven is gebracht. niemand is berechtigt om te beslissen over het leven nog over de dood. de dader moet streng berecht worden zodat hij een mijlpaal word dat dit nooit meer gebeuren kan de familie wens ik heel veel sterkte toe, in deze verschrikkelijke zware tijd


Maria Pura Montanes schreef op 2-11-2004:
Vreselijk, DE KUNSTENAAR van het WOORD, is er niet meer.
Gedraag je als je hier wilt blijven wonen, accepteer de normen en waarden van dit land, of ga heen, maar stop dit geweld op de weinige mensen die durven te spreken.
Het is een feit, we mogen allen spreken, maar owee als we gehoord worden.
KUT,KUT,KUT.........lul,shit.
adios amigo ,doe Pim en Boudewein de groeten.


PIM schreef op 2-11-2004:
DIT IS OOK NIET NORMAAL MEER WAAROM DOEN ZE ER NIKS AAN ALTIJD AMSTERDAM EN ROTERDAM DIT MOET NU OP HOREN HEER MAAR WE MOGEN NIKS ZEGGEN IK ZEG DIT WAAROM MOGEN WIJ HEER GEEN DOOD STRAF MOORD DAT IS ERG JA DOE ER WAT AAN


BADBOY schreef op 2-11-2004:
DIT IS NIET MEER NORMAAL MEER HEER IN NEDERLAND


AJAX schreef op 2-11-2004:
WE MOGEN NIKS MEER ZEGGEN IN NEDERLAND HEEL ERG DIT IK VOND HET EEN LEUKEN MAN NU IS HIJ ER NIET MEER


RAMBO schreef op 2-11-2004:
WEET JE WAT HET PROBLEEM IS WIJ MOETEN EENS WAT ER AAN DOEN. DIT GAAT NIET MEER MOGEN WIJ ONS NOG BEWEGEN IN ONZE LAND JA.ZE DURVEN IN HEN EIGEN LAND NIET TE DODEN WAAROM NIET DAAR GAAN ZE ZELF DOOD DAAR WORDEN ZE OP GEHANGEN MAAR WAAROM DOEN ZE ER NIKS AAN IK ZEG JE DIT IK KRIJG EEN GROTE HAAT AAN ZE MIJN MOEDER HAAR VRIEND IS OOK BUITE LANDER MAAR DIE SCHAAM ZICH VOOR DIT WAT ER GEBUURT IS HEBBEN DIE MENSE GEEN RESPEK VOOR ONS DAN RUIM HUN OOK OP DAT DOEN ZE OOK BIJ ONS.ZE MOETEN GEWOON DIE MENSE DIE HIER DODEN NAAR HUN LAND TERUG STUREN EN DAAR DE STRAF. KRIJGEN OP HANG DAT DOEN ZE DAAR. WAAROM MOES DIT NU DAN EERST PIM NU THEO VAN GOGH DIT IS HEEL ERG WIJ KRIJGEN ALLEEN MAAR PROBLEMEN MET HUN HIER IN NEDERLAND


ellen schreef op 2-11-2004:
theo, door een laffe daad ben je er niet meer, maar weet dat jou gedachtengoed voortgezed zal worden.
fam.envrienden, collega's heel veel sterkte met dit reusachtige verlies


homaira schreef op 2-11-2004:
IK VIND DIT NIET MEER KUNNEN!
OM IEMAND DOOD TE SCHIETEN TERWIJL JE NIKS DAAR MEE TE MAKEN HEBT.


Gijs schreef op 2-11-2004:
dit is echt gruwelijk, vrijheid van meningsuiting wordt niet door de overheid maar door ons zelf belemmerd, terwijl we daar zo trots op waren. ergens tegen zijn mag maar iemand om zijn mening van het leven beroven is een doodzonde. degene die dit overgens gedaan heeft,(half marokaan) is waarschijnlijk voor een betere toekomst en die vrijheid van meningsuiting hier naartoe gekomen, zijn sommige dan echt zo dom dat zij zich van hun eigen rechten beroven?? sterkte aan gewenst aan de familie...


rian schreef op 2-11-2004:
het is triest dat er zoiets als dit gebeurt eerst pim nu theo wie is de volgende als ik iets kon doen dan zou ik er echt voor vechten


karin schreef op 2-11-2004:
het is hier toch te gek voor woorden in nederland dat je niet meer voor je eigen rechten uit mag komen, want dan moet je het met de dood bezuren. waar is ons oude nederland toch gebleven. eerst pim en nu jij theo . schud van boven met pim samen maar eens iedereen wakker want zo kan het niet door gaan. familie vrienden heeeeeeeeeeel veel sterkte met dit grote verlies. theo rust zacht


Robine schreef op 2-11-2004:
dit is echt niet normaal hoor!!!
je kan niet eens je eigen mening uiten en je bent niet meer veilig hier in nederland, dat kan toch niet???
ik zal het niet begrijpen, net als meerdere.
R.I.P Theo..
familie en vrienden wens ik veel sterkte in deze moeilijke tijd.DW schreef op 2-11-2004:
If it happens, it happens... RIP Theo


conny schreef op 2-11-2004:
ik ben blij dat ik al 56 jaar ben,NEDERLAND gaat naar de klooooote door zijn tolerantie. hoe lang nog ?


Elly schreef op 2-11-2004:
Natuurlijk is het goed om een tocht te houden, maar ik vraag me af, of het nu een stille tocht is of net als vanavond een toch met veel kabaal, er nu eindelijk in politiek Den Haag iets aan gedaan gaat worden. Misschien is het wel goed om in zo,n klein land als Nederland toch ook de doodstraf maar weer in te voeren?? Je leert je kinderen de normen en waarden maar vooralsnog zijn er mensen die die opvoeding niet hebben genoten. Voor de nabestaanden van Theo komt dit als een enorme klap, ik wens alle betrokkenen dan ook heel veel sterkte in de moeilijke periode die gaat komen.


B schreef op 2-11-2004:
Theo is/was ook doodgewoon :(


Jan schreef op 2-11-2004:
Het word eens tijd dat we in nederland eens de doodstraf weer invoeren voor deze zinlose akties. om zo maar iemand te vermoorden die voor zijn mening uit komt. Ik wens de familie en vrienden veel sterkte toe in deze moeilijke tijden. ik zal je missen Theo. want ik was altijd een grote fan van je.


nick schreef op 2-11-2004:
het is afschuwlijk wat er is gebeurt
ik kon hem niet zo goed
maar als nog ik vind het niet normaal
en dan zeggen de mensen ja maar ja je kon er op reken
alleen maar omdat ie zijn eigen mening had
er zijn hier gewoon geen woorden voor
groeten nick
12 jaar


rien ieg anita johan angeline bertus peter bianca schreef op 2-11-2004:
wij wensen de familie en vrienden van theo heel veel sterkte toe
wij nederlanders durfen onze meningen niet meer te uiten
en het kabinet doet niks ook bij pim hebben ze niks gedaan . en nu theo wie is de volgende dit moet stoppen


Karin schreef op 2-11-2004:
Afschuwelijk gewoon,hier zijn geen woorden meer voor. Alleen, bang ik ben ontzettend bang, hoe moet het verder met Nederland.
Theo, jongen rust zacht dit heb je niet verdiend!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Erwin P schreef op 2-11-2004:
Nu heeft Job Cohen praatjes voor tien! Maar als het aankomt op aktie, dan geeft hij niet thuis. De heer Cohen behoort tot dat deel hypocriete linkse Nederlanders dat altijd wil praten maar niets onderneemt tegen deze vormen van geweld. Over de marokkanen die die mensen in Amsterdam gewoonweg uit hun eigen woning hebben verjaagd wordt ook niets ondernomen. Nee, zegt Cohen, we hebben alles onder controle??? Nee meneer Cohen, u hebt niets onder controle!!!!!!!!!!! Rust zacht beste Theo, en doe de groeten aan Pim


Rob schreef op 2-11-2004:
Hoeveel moeten er nog komen
(hoeveel moeten er nog komen)
Hoeveel moeten er nog gaan
(hoeveel moeten er nog gaan)
Wie waren deze helden
(wie waren deze helden)
We doen het hier in jullie naam
(we doen het hier in jullie naam)
Ja is wel raar dat we steeds meer een ontzettende hekel krijgen aan moslims, en zij maar zeggen ligt niet aan ons, nee natuurlijk niet, maar de haat word steeds groter en groter tot de bom echt barst en dan zullen we zien
mijn medeleven gaat uit naar de famile en vrienden van theo

Theo RIP


Bright schreef op 2-11-2004:
Veel sterkte gewenst aan de familie
En doe de groeten aan Pim
Wij zullen jullie nooit vergeten


Astrid schreef op 2-11-2004:
Rust zacht Theo de groeten aan Pim


Erwin Palsma schreef op 2-11-2004:
Ik ben bang voor de toekomst!!!!