DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 28-10-2004
CREMEREN DOET PIJN, ZEGT JOMANDA

Dit konden we u toch echt niet onthouden, vandaag in de Telegraaf:
Cremeren doet pijn! Dat is een boodschap die het medium Jomanda heeft doorgekregen van verschillende overledenen aan gene zijde.


Slecht nieuws voor iets meer dan de helft van de Nederlandse bevolking, de crematoria en niet in de laatste plaats nabestaanden die onlangs een dierbare hebben laten cremeren. Om niet te spreken van miljoenen hindoestanen wereldwijd. Jomanda beseft dat haar nieuws voor hen een grote schok kan betekenen. "Maar ik mag er niet om liegen," aldus Jomanda. "Ik waarschuw niet voor niks. Ondergronds opgevreten worden door wormen voel je niet, want dat gaat langzaam. Maar cremeren doet pijn en niet zo maar een beetje. Het komt omdat het onzichtbare koord dat tussen het lichaam en de ziel loopt dan snel afbrandt. Een verschrikkelijk proces.” Tot slot nog een woord van troost. "Liefde overwint het lijden. En daar is heel veel liefde.”
Bron: De Telegraaf van 28-10-2004

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Derya schreef op 14-11-2016:
Hoe durft zy te oordelen!niemand weet wat r gebeurd...na het overlyden..niemand heeft t na kunnen vertellen.hoe dan ook.de ziel is weg uit het lichaam..en zo is het.punt!


M schreef op 8-10-2011:
Hee Gerard, als ik jou was zou ik m'n schoolgeld terug vragen.


gerard herben schreef op 20-9-2011:
was nog iets vergeten

jomanda zegt dat bij crematie van mens heel pijn doet.dat zal zij dan weten van overledenen.die al gecremeert zijn.en waar zij mee gesproken heeft.zo zegt jomanda dat in haar uitingen.ik zegt jomanda stopt met jou uitingen.voordat er een nieuw proces van komt.wat je nu zegt.is zeer onmenselijk.want ik geloofd niet in jou uitlatingen.dus lieve mensen die dit lezen.laat u hoofd niet op hol slaan.want jomanda hebt al een veroordelings achter haar liggen.wegens haar uitingen.wat niet door de beugel kunt.dit is mijn verhaal


gerard herben schreef op 19-9-2011:
wat jomanda zegt over crematie
als er een dierbaar iemand van ons heen gegaan is.dat dat pijn doet.nee laat wij als gewone mensen niet gek maken.daar geloofd ik niks van wat jomanda zegt.jomanda hebt al een paar veroordelingen gehad.voor haar uitlaten.en dit gaat mij iets te ver wat zij nu zegt.over crematie van een mens.enige wat ik weet mits in ons geloof dan.dat als je overlijd.dat je ziel of geest.uit je lichaam gaat.die gaat dan hemelen.
dus lieve mensen laat jullie je niet bang maken.voor de uitspraken van jomanda


franky-elaine pereira schreef op 15-6-2010:
Ik geloof dat een "verlichte" ziel het lichaam snel verlaat. In het geval van een "aardsgebonden" ziel is CREMATIE zelfs noodzakelijk om deze scheiding SNEL tot stand te laten komen.


corry schreef op 12-2-2010:
nou ze heeft mij wel bang gemaakt..ik laat mijzelf ook cremeren,maar denk dat ik daar nu van af ziet..of zit ik er helemaal naast...corry


so whatje schreef op 24-8-2009:
tot stof zegt de Heer toch, das cremeren...


Hermann schreef op 6-7-2009:
Is er nou niemand die Jomanda de mond kan snoeren?
Het zijn verschrikkelijke dingen die zij rondbazuind, wat te denken van al die mensen die kort geleden een geliefde hebben laten cremeren, deze Dame met haar hemelsblauwe (soep)-jurk is volkomen het contact met gene zijde kwijtgeraakt.
Ik denk dat ze zelf zo bang als de dood is om in de oven gestopt te worden.
Laten we ons niet gek maken door deze pseudo Maria, het is haar angst om dit te verkondigen.
Deze tante vraagt alleen maar om aandacht, een goed gelovig mens hoeft zich geen zorgen te maken of het nu pijn doet of niet, op het moment van overlijden gaan wij direct op in Gods heerlijkheid waar geen pijn en smart is.
Ik begrijp nog steeds niet dat er nog hordes mensen achter haar aanhollen,met hun ingestraalde inlegzooltjes.
Ik gun ieder zijn lol maar deze lieden komen van een koude kermis thuis en niet in een hete oven.


Bo schreef op 28-10-2008:
Het schijnt wel degelijk pijn te doen, en mensen die er niet in geloven laat het dan achterwege om hier van die achterlijke reacties op te geven. ieder zijn eigen ding en geloof.


Gerda schreef op 29-7-2008:
Op het moment van overlijden breekt het zilveren koord.
De verbinding tussen lichaam en ziel is dan dus al verbroken. Zodoende kan de ziel het lichaam niet meer voelen en dus ook niet het verbrandingsproces.F. van Melis schreef op 1-7-2008:
via via kwam ik ineens terecht op onderstaand bericht.
Laat die Jomanda de crematieoven maar uittestten door er zelf in te kruipen en dan aan te zetten, ik hoor het wel achteraf of het pijn doet of niet.... slaat werkelijk nergens op


twink schreef op 9-10-2007:
Joke, je moet je schamen. Op een diepte waarop je wordt begraven, zijn niet eens wormen. Alleen de lichaamseigen bacteriën eten je op, waar lul je over?. Ashes to ashes, we zullen tot stof wederkeren, earth to earth. Als we dood gaan is er geen pijn meer, dan gaat onze ziel hemelen, ongeacht wat er met ons lichaam gebeurd! Hoe durf je weer in de belangstelling te komen in je hemelsblauwe jurk? Goddelijk geld? Ingestraald kraanwater? Je moest je schamen, Joke, in het Engels: Joke, grap. Zo lust ik er ook nog wel een paar, Jomanda, ha ha ha. Gewoon Joke en niet meer in Godsnaam liegen, lees the secret, meid!


Mir schreef op 3-3-2007:
Ik ben zelf ook erg nuchter en wil graag wetenschappelijk bewijs voor ik iets geloof. Maar laatst was er een docu op tv dat er zelfs artsen zijn die NIET geloven (in een god o.i.d.), maar die bijna kunnen aantonen (dus bewijzen), dat de geest los staat van het lichaam/hersenen. Best weird om te weten dat het waarschijnlijk niet ophoudt na dit leven..
Ik vind het in ieder geval knap dat mensen zo heilig van dingen overtuigd zijn en ze geloven. Zelf heb ik dit absoluut niet..


hans schreef op 26-1-2007:
vaag


kimberly schreef op 26-1-2007:
ik geloof der geen hol van
opgevrete door de wormen en maaien en alles voel je niet
maar cremeren wel..?
i don't think zo...Isi schreef op 26-1-2007:
Ik geloof er niks van!


henk schreef op 26-1-2007:
jomanda... ontplof!
shit, ik ben niet paranormaal begaafd...


janine schreef op 17-1-2007:
De mens lijdt het meest, door het lijden wat hij vreest.
Ik denk dat de mensen die het hardste roepen, het bangst zijn.
We weten simpelweg niet wat er gebeurt na het overlijden, dat weet Jomanda niet, dat weet Char niet. Iedereen heeft zijn eigen waarheid. Iemand doodwensen is geen manier om met iets om te gaan waar je het niet mee eens bent.


jojo schreef op 14-1-2007:
zei is gek zeker net zoals zei iemand noem geen name heeft geadviseert niet naar ziekenhuis te gaan en tog is overlede kapot zielig


gamla schreef op 13-1-2007:
dat mens is gek


Charles Lynch schreef op 15-10-2006:
"Tekenen, puzzelen met uitspraken, spontane regressies."

valt doorgaans ook voor een groot deel te herleiden op je fantasie.


marianne schreef op 13-10-2006:
vorige levens herinneren kan ook ZONDER hypnos!! jaja, tijden veranderen. Tekenen, puzzelen met uitspraken, spontane regressies. Tegenwoordig hebben reincarnatietherapeuten echt geen hypnose nodig omvorige levens op te lepelen. Grtjs


Charles Lynch schreef op 12-10-2006:
Opzich kan je dat wel degelijk als onzin afschuiven. Na je dood vergaat je lichaam, er blijft dus niets van je over. Iets wat na je dood zou blijven bestaan, zou dan een materieloos iets moeten zijn, doorgaans bestempeld tot "de ziel" Er is voor zover geen enkel bewijs dat er behalve pure energie een materieloze stof zou bestaan.

Dan is er nog het probleem waar je heen gaat als je dan dood bent. Informatie en energie (materieloze stoffen) rijzen altijd met de lichtsnelheid. Aangezien er in een straal van een paar duizend lichtjaar hier om heen geen planeten met leven zijn, laat staan een hemel, zou een dode er dus duizenden tot miljarden jaren over doen om naar een hemel te gaan.

Dan hebben we iets als Reďncarnatie. Het hele idee van reďncarnatie word vaak bevestigd door Reďncarnatie therapie, doormiddel van Hypnose. Nou kan ik zelf hypnotiseren, en is het algemeen bekend dat mensen onder hypnose de hypnotiseur tevreden willen stellen. De meeste dingen die worden verteld onder hypnose zijn verzonnen. Ook zogenaamde eerdere levens. In dit geval kan Jomanda dus eigenlijk moeilijk contact hebben met doden.

Dan hebben we nog de theorie dat men na de dood naar een andere demensie zou gaan, een parallele wereld ongeveer zo als de onze, die niet te berijken is via deze wereld op wat voor manier dan ook. Deze theorie is eerder een hersenspinsel om het geloof in leven na de dood te rechtvaardigen dan een echte onderbouwde theorie. Het is, hoe je het ook wend of keert een verzinseltje.

Leven na de dood, ik dacht het niet. Het is natuurlijk moeilijk te accepteren, vandaar dat mensen vaak geneigd zijn te zeggen: "er is meer". Nou, dat is er niet. Een Amerikaanse miljonair loofde ooit een miljoen uit voor de eerste die hem ook maar dat kleine paranormale dingetje kon laten zien.

De man is nog steeds miljonair, en velen hebben het geprobeerd.Marianne schreef op 12-10-2006:
Ik snap dat een heleboel mensen simpelweg niet in een leven na de dood geloven, dat is dan hun zienswijze.Ik geloof daar wel in, en ik vind dat je het idee niet zomaar als onzin hoeft af te schuiven. Het wordt onder andere ook in het boek van Jozef Rulof gemeldt(mediamieke schrijver en kunstenaar)(dat ik ook aan het lezen ben).Ik zou in elk geval niet gecremeerd willen worden, ik vind een begrafenis veel mooier en respectvoller.Carla schreef op 2-10-2006:
Ën niemand van "Gene zijde" weet toevallig dat er bij het verterings proces geen worm aan te pas komt? Vreemd...
Voor de rest sluit ik me volledig bij Martin aan. Laten we hopen dat Jomanda zijn wijze raad ter harte neemt.


martin schreef op 30-9-2006:
Jomanda, Jomanda. Leer je dan nooit dat je met je wilde fantasie meer kwaad doet dan goed. Meld je eens bij een psychiatrisch ziekenhuis. Wellicht is er een therapie beschikbaar waar zelfs jij beter van kan worden.


marianne notschaele schreef op 28-9-2006:
welnee, doet geen pijn, en dat zeg ik als reincarnatietherapeute; heb vele mensen in vorige levens door 'het sterven'heengeholpen, valt reuze mee! mensen houden eerder vast aan pijnlijke gedachten! zie verhalenreeks Waarom Esther geen Robinson werd' daarin lees je vele voorbeelden van praktijkervaringen van mensen die stierven in een vorig leven, groetjes


ninnie schreef op 26-9-2006:
ja beste mensen jomanda heeft gelijk als je veel pijn wil laat je vebranden ik zeker niet laat me wel door de wormen opeten groetjes jeannine


mia schreef op 7-8-2006:
mensen laat jullie niks wijs maken op het moment dat n mens sterft is alle leven weg uit t lichaam de ziel gaat meteen uit weg dat kun je toch ook zien en voelen dat er geen leven meer in is en waar geen leven meer in is kan ook geen pijn doen wat n onzin


anoniem schreef op 31-1-2006:
Je moet gewoon zelf weten of je gekremeerd wil worden of begraven maar als je daardoor aandacht wil krijgen dan ..........Marrit schreef op 16-1-2006:
Ik geloof daar niet in, dat je contact met overledenen kunt hebben. En anders kan je nooit weten of het pijn doet, dat moet je tenslotte toch eerst meemaken om dat te kunen zeggen.


Janny Grims schreef op 23-9-2005:
Eigenlijk te triest voor woorden dat uitspraken van iemand als Jomanda zoveel aandacht krijgen. Naar mijn idee zoekt ze aandacht, en die krijgt ze dus ook nog.


slima schreef op 22-9-2005:
ik zou graag willen weten hoe jullie omgaan met de dood van jullie cultuur ik wil zoveel mogelijk weten alles wat met de dood te maken heeftG.J. Hoekstra schreef op 6-9-2005:
Ik heb een boek gelezen van Jozef Rulof, het heet: een blik in het hiernamaals. Deze man beweert dat mensen die in het leven God niet wilden kennen niet los kunnen komen van het stoffelijk lichaam, de geest blijft dus verbonden aan het lichaam, en in dat geval voel je je eigen crematie. Verschrikkelijk! Ik wil het eigenlijk niet geloven. Ik ken mensen waar ik veel van hield, die zijn gecremeerd, stel je voor. Ik vind dat Jomanda heel goed moet weten waar ze mee bezig is!! Ik ben hier boos om. Mocht het waar zijn, dan moet je zoiets niet wereldkundig maken, je doet er een hoop mensen ontzaglijk veel verdriet mee. Jomanda, laat jij je maar lekker door de wormen opvreten, ik hoop dat je niets voelt.


Speck schreef op 6-4-2005:
Lieve, lieve Antoine

mag ik op de gastenlijst voor je laatste feesie?
Ik denk dat in jouw geval de ziektekostenverzekering alles vergoed, of we je nou begraven, verbranden, of vriesdrogen...


antoine schreef op 5-4-2005:
Lieve, lieve mensen......

Ik wordt gek van die Jomanda.
Echt !!!!!!!1
Dat mens spoort totaal niet en SBS6 en RTL4 vinden het prachtig ?
MAAR !!!
Ook ik ben ervan overtuigd dat crematie een economische manier is om van onze lijken af te komen en dank god op de knieen voor het nieuwe cryomeren.
Ik persoonlijk zou mezelf nooit als een stuk huisvuil hebben laten verbranden, omdat daarvoor mijn leven te lang geduurd heeft.
Als ik ga wil ik met alle liefde en dankbaarheid worden verzorgd en weggedragen.
Begraven (OK) is naar mijn mening achterhaald en zwaar belastend voor onze toekomstige generaties. Verbranden ( cremeren ) vind ik de weg van de minste weerstand, en of het nu wel of geen pijn doet ! voor mij blijft het de keuze voor het hellevuur alvorens de kans te krijgen om mijzelf met god en de hemel te vereenzelvigen. Daarom vind ik het geweldig dat iemand in de wereld zo aardig is geweest om het cryomeren te bedenken, waardoor ik mijn stoffelijk overschot ( zij het als stof ) voor 100 % in tact kan laten. Géén verdamping, géén verminking maar dat wat overblijft bevriezen en tot stof laten vergaan zoals god het omschreef in zijn bijbel. 100 % stof wat vriendelijk voor het mileu is en waardoor ik voor 100 % dat kan blijven wat ik ooit was.
Weg met begraven en cremeren...............
Lang leven het cryomeren.........

Groeten van een zéér christelijk gelovige.


weekhout schreef op 2-4-2005:
denk ze dat ze nou echt alles weet ze gaat wel heel erg ver met de gedachten


dokter J. schreef op 31-3-2005:
molletjes en wormen leven doorgaans in een andere laag van de aarde dan waar wij onze resten begraven, dus het is een wonderlijke boodschap van boven dat opgepeuzeld worden geen pijn doet, aangezien zelfs in het hiernamaals weinig ervaringsdeskundigen verblijven. Gratis tip van de dokter: neem een pijnstiller in alvorens de laatste adem uit te blazen voor een pijnvrije overgang. Wanneer u dan kiest voor paracetamol kunt u ook nog profiteren van de temperatuurverlagende effecten van dit probate middel. Vrees niet voor uitwerking, de lever breekt het post-mortem niet af, dus de rest van uw dood kunt u hierop (ver)teren.


alexander schreef op 30-3-2005:
weet u misschien iets van een begrafenis in india ??


patries schreef op 27-1-2005:
hallo,
je ziet vaak dat mensen doorslaan in het spirituele, omdat ze ze geen raad meer weten met hun stoffelijke leven, vaak zie je ook dat dit maar tijdelijk is....., maar jomanda slaat aardig door. ook haar groepbehandelingen baren mij zorgen, ze opent iedereen voor haar energie, maar houst ze er eigenlijk wel rekening mee hoeveel mensen daar zitten met negatieve energie die je dus ook kunnen bereiken? ik vind dat ze doorslaat in dingen en daar probeert mensen in me te trekken. ht wordt tijd dat ze verantwoordelijkheid gaat nemen voor haar uitspraken en daden.....
Dat de ziel van een mens los moet raken van zijn lichaam geloof ik wel, maar dat het fysiek pijn doet geloof ik helemaal niks van. tuurlijk je hebt jaren in dat lichaam gezeten en moet er afscheid van nemen, en maar afwachten wat je er voor terug krijgt.......hahahahahaha


Berry schreef op 27-1-2005:
Jomanda, ik werk zelf bij een uitvaartverzorging., en ik heb ze nog nooit horen klagen .
maar kruip zelf is in de oven en praat er over


melissa schreef op 26-1-2005:
ronduit belachelijk!
waar haalt ze het lef vandaan! wat moeten de mensen die hun geliefden hebben laten cremeren wel niet denken! en alsof opgevreten worden door wormen niet zeer doet! wat weet zij er nou van! heb char er nog nooit over gehoord!


Eunice schreef op 25-1-2005:
Arme jomanda,die zit net als kinderen tussen 2 en 4 jaar, nog in haar fantasie periode


jeroen schreef op 25-1-2005:
Jomanda, pleeg zelfmoord, dan cremeren we jou en als je dan terugkomt om ons te vertellen dat het erg pijn deed, dan geloven we je! Beter vlug dan niet, dan hoeven wij die onzin van jou niet meer aan te horen. Dag.


jackie schreef op 24-1-2005:
Je moet nadenken voordat je wat zegt .Je kan mensen erg kwetsen .Niemand weet wat er gebeurdt als je dood bent .geen medium kan mijn dat laten zien ,dus als je het niet zeker weet moet je jemond daar over dicht houden je kwest mensen


jetta schreef op 24-1-2005:
wanneer is je volgende spreekverbod jomanda? dan hoeven we deze onzin niet meer aan te horen.


Yathór schreef op 18-1-2005:
Welke pijn? Die pijn voel je niet in je "geest". Je lichaam telt niet meer mee na je dood.


remember schreef op 18-1-2005:
Een beetje rare uitspraak: Ondergronds opgevreten worden door wormen voel je niet, want dat gaat langzaam. De pijn kan wel degelijk vreselijk zijn. Ook omdat het niet alleen wormen zijn maar ook mollen. Die hebben vlijmscherpe tanden en het geknaag gaat door merg en been. Daarom vind ik dat hier ook op gewezen moet worden


Yathór schreef op 18-1-2005:
Dit is echt raar. Gewoon raar. Het slaat nergens op. Jomanda ken ik niet. Ikzelf heb het geloof Wicca (NIET satanistisch voor de christenen onder ons) en ik geloof erin dat mensen als geest verschijnen na hun dood. Ikzelf wil begraven worden, maar dit is echt raar. Het KAN geen pijn doen. Het LICHAAM word gecremeerd, niet de GEEST van het persoon. De geest is op het moment van overlijden uit het lichaam, naar Utháron (mijn eigen "hemel", een paralelwereld), en dat ze niks meer voelen van het "lichaam" dat ze bezaten.


janke knol schreef op 18-1-2005:
ik vind dat jomanda te ver gaat,zo praat ze de nabestaanden nog schuldcomplex aan dat ze hun dierbare hebben laten cremeren.trouwens hoelang duurt het dan dat de ziel los is van het lichaam in 5 a6 dagen moet het toch al wel lukken niet? trouwens je hebt er zelf voor gekozen ,dus wort het met liefde gedaan.of niet soms...


Jelle Mensonides schreef op 28-12-2004:
Jomanda weet dingen die ons simpele mensen toch steeds weer verbazen. Maar ja zij heeft een directe lijn met de lieve heer. Rot voor alle mensen in india die normaliter verbrand worden. En wat doet dan pijn? wanneer de zintuigen die pijn registreren niet meer functioneren. Er is nog nooit een dode ziel geweest die het ons heeft kunnen vertellen. Waar heeft zij het verhaal over het koordje vandaan. Zij verzuimd de bron te noemen.
Bij boeddhisten die toch geweldloosheid als hoogste goed in het leven proberen te leven, wordt door een monnik het lijk na 5 dagen in stukken gehakt en aan de vogels gevoerd als teruggave aan de natuur. Over gelezen en gezien in een film naar waarheid.chantal schreef op 28-12-2004:
toen ik dit las in de telegraaf schrok ik heel erg
mijn vader was namelijk net heel plotseling overleden en was gecremeerd omdat hij dit wilde
het lijkt mij ook onzin dat cremeren pijn zou doen
al weet ik er natuurlijk niets van af
ik hoop in ieder geval dat het niet waar is want het laatste wat ik wil is dat mijn vader pijn heeft gehad.
ontdanks deze uitspraak van jomanda wil ik zelf ook gewoon gecremeerd worden.


Marchal schreef op 27-12-2004:
Als ik deze onzin lees dan kan ik alleen maar besluiten dat veel mensen (dringend) hulp nodig hebben!


Vera Admiraal schreef op 30-11-2004:
Ik denk (bijna wel zeker) dat je het onzichtbare koord de tijd moet geven om als het ware op te lossen. Dat duurt ongeveer 5 dagen. De geest heeft minimaal 5 dagen nodig om los te komen van het aardse. Cremeren, zoals de regel is, binnen 4 dagen is dus te kort en kan dus "pijnlijk" zijn, om in aardse termen te spreken.


Lizzie schreef op 30-11-2004:
wat een oordelen over de uitspraak van JOmanda. Wij weten niet of het klopt wat ze zegt, maar we weten ook niet of het NIET klopt! Misschien moeten we 3 dagen wachten tot het koord verbroken is, want in dat koord geloof ik zeker. Bewijzen kan ik het echter niet!


Desiree schreef op 21-11-2004:
Ik heb dat ook altijd eigenlijk ook gedacht,maar nu word het bevestigd, best eng.


ik schreef op 16-11-2004:
grapjas


hier he sanna schreef op 11-11-2004:
heeft jomanda er weleens bij stil gestaan dat er heel veel mensen graag dood willen en die er dan niet ij stil staan bij pijn die hebben ze hier ook genoeg,,het was beter dat ze zag wat er in nederland nog te wachten staat ///of heeft ze daar ook z'n raar gevoel over...klets klets alleen aandacht..dag jomanda


Marrie schreef op 10-11-2004:
Hoe komt dat mens erbij om dat te zeggen???
Ik werk al jaren op het crematorium, ja ik doe de mensen in de oven, ook ben ik bij char (in amerika) geweest en aan haar gevraagd of de mensen die gecremeerd zijn daar iets van voelden........NEE was het antwoord van char. Dat doet absoluut geen pijn. Zoals jomanda beweert dat het "koordje" doorbrand, dat is klinklare onzin, want het als je gecremeerd wordt is je geest allang al "boven".
Nu jij weer jomanda.....


Jolanda schreef op 10-11-2004:
Geschrokken door het stukje in de Telegraaf (mijn allerliefste vader is ook gecremeerd) heb ik contact gezocht met een bevriende, betrouwbare paragnost. Gelukkig verwijst hij het Jomanda verhaal naar het rijk der fabelen! In zijn contacten met overledenen heeft hij hier nog nooit een boodschap van doorgekregen.


davina schreef op 9-11-2004:
ik vond het een interssant stukje.
mijn opa is gecremeerd, en vindt t erg dat dat zeer deed bij hem. nu wil ik zelf liever begraven worden ooit.


Paul schreef op 7-11-2004:
Jomanda kan beter advies en hulp zoeken in deze wereld ipv de geestenwereld!


Benjamin schreef op 7-11-2004:
Jomanda had weer even niet genoeg aandacht, net zoals kleine kinderen soms doen, rare verhalen verzinnen, dan krijg je weer aandacht!J.van Baekel schreef op 3-11-2004:
Als ik dit artikel lees lopen mij de rillingen over mijn rug, Jomanda beseft schijnbaar niet hoeveel pijn ze mensen doet die net een overledene naar het crematorium gebracht hebben
Het wordt tijd dat ze vanuit de goddelijke wereld (zoals ze zelf altijd zegt)opdracht krijgt om nu niet een half jaar, maar enkele jaren haar mond te houden


lida schreef op 3-11-2004:
ik heb nog nooit zo,n onzin gehoord


wdiedrich schreef op 31-10-2004:
nog een nieuwtje voor Jomanda: geamputeerde ledematen rennen rond over de planeet, op zoek naar hun oorspronkelijke lichaam. geloof jij 't geloof ik 't.sandra schreef op 31-10-2004:
Walgelijk, veel mensen zijn bang voor de dood, fijne wetenswaardigheid dat cremeren pijn doet. Wie zegt dat het zo wel of niet is? Alleen maar omdat het "Jomanda" is geloven velen dat dat zo is. Wat moeten we met deze informatie? Langzaam verteren onder de grond doet dan ook pijn, ook al gaat dit langzamer. Echt een waardeloze mededeling.


Linda schreef op 30-10-2004:
Eerlijk gezegd ben ik hier best een beetje boos over. Uit eerdere zaken is wel vaker gebleken dat Jomanda het niet bepaald bij het rechte eind had. Stel dat iemand zojuist een dierbare heeft laten cremeren en nu heel bang is dat diegene pijn heeft gehad. Je kan het niet over laten doen. Persoonlijk ben ik ook niet zo'n voorstander van cremeren, ik weet niet, het heeft voor mij iets van 'weg ermee', maar ik vind het uiteraard okee als mensen daar wel voor kiezen. Dan moeten ze geen schrik aangejaagd worden door dergelijke brichten.


Amunia schreef op 28-10-2004:
Ik vind dit een heel goed argument en geloof er ook in, want als je begraven word, dan ben je nog in contact met de natuur en kunnen de overlevenen nog bij je graf langs komen. En cremeren lijkt mij inderdaad heel erg pijn doen.
groetjes,
Amunia


dikkie dappie schreef op 28-10-2004:
Ik wil wel even reageren op dit artikel. Ik heb over dit onderwerp ook gelezen in het boek: "een Blik in het Hiernamaals" van Jozef Rulof. Zeker en aanrader voor mensen die meer willen weten wat er zich afspeelt tussen hemel en aarde. Doe Uw voordeel ermee! Het is altijd makkelijk om vanuit je eigen kader zaken die niet direkt verklaarbaar zijn af te doen met een negatieve opmerking. Een teken dat je je niet hoeft te verdiepen in iets. Een vriendelijke groet, Dikkertjedap


geja van de wetering schreef op 28-10-2004:
Ja je moet iets doen om aandacht te krijgen.