DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 18-10-2004
SPECIAAL VOOR CHRISTENEN

Ook christenen gaan met hun tijd mee. Trendsetter Grafkistenfabriek P. van Wijk & zoon, bekend van de slogan ‘meer dan 6 planken’, en gelegen in de zogenaamde ‘bible belt’ van Nederland, brengt de Ichtus-kist op de markt.


ICHTUS staat voor Ièsous Christos Theou Huio Sotèr. Dat betekent Jezus Christus, zoon van God, Verlosser. Het ichtus-teken heeft de vorm van een gestileerd visje en is een algemeen christelijk symbool. Het is ontstaan in de Romeinse tijd toen christenen vervolgd werden. Het ichtus-teken werd door de christenen gebruikt als een geheim teken waarmee men elkaar kon herkennen. het wordt nog steeds gebruikt, achterop de auto bijvoorbeeld, als iemand graag aan de buitenwereld wil laten zien dat hij christen is.

Op de laatste uitvaartbeurs reageerde mensen zeer positief op de kist. Volgens Peter van Wijk, eigenaar van de grafkistenfabriek, gaat het model een succes worden.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


RON schreef op 28-3-2006:
Welk christerlijk gerbruik bij de dood laat dat duidelijk merken? weet iemand dat antwoord??


Ruud van den Barselaar schreef op 19-11-2005:
Een echte Christen zal een ander nooit veroordelen voor wat hij of zij doet, dat mag God alleen. Echter zal een echte Christen te herkennen zijn in zijn wandel en aan zijn vruchten die hij of zij afwerpen als Christenen gedurende hun wereldse leven. De drukte rond een kist als deze staat los van de associatie laat staan de provocatie door echte Christenen. Zij die worden geleid door de hand van God en vervuld zijn met de Heilige Geest, zullen hebben gewandeld in het licht van de Heere Jezus Christus, en alleen door Zijn Offer en de genade van God kun je gered worden en je werken of zwoegen voegen daar niets aan toe noch de bedoelde kist. Als je gered bent voor de eeuwigheid staat dit vast.(zelfs een visje op je auto is eigenlijk provoceren richting vreemden)laat gewoon je omgeving maar je vruchten zien die er voldoende zijn als je een echte Christen bent. AMEN


B.A. de Lange schreef op 28-10-2005:
Een Christen die gestorven is laat alleen een leeg omhulsel achter, de geest is naar de Hemel en laten we het lichaam nu maar in een eenvoudige kist begraven in afwachting van de wederopstanding.
Als je zo nodig wil laten zien dat er een christen is overleden lijkt het mij beter een uitvaart dienst te organiseren waar heel veel mensen uitgenodigd kunnen worden en waar veel blijde liederen gezongen worden en een ieder nog eens heel duidelijk mag horen dat Jezus Christus gestorven is voor ons en waar door wij alleen maar Hem te hoeven volgen om het eeuwige leven te ontvangen.
Hij is ons voorgegaan en laten wij hem volgen!!!


r.strijkert schreef op 24-10-2005:
Geacht heer,Deze kist is leuk voor op het strand.Als je zo aan de buitenwereld wil laten zien dat je een christen ben??.Spoor je niet...


Speck schreef op 10-1-2005:
Geachte heer Painter,

Een deurkruk zit de ene keer links en de ander keer rechts, met vissen is dat net zo...


painter schreef op 8-1-2005:
Geachte heer,

Zou u mij ook kunenen vertellen waarom
de vis altijd naar links gericht is .

Alvast bedakt voor uw antwoord


W.Woestenburg schreef op 14-11-2004:
Lijkt me erg goed als je oedeem in je benen hebt, maar tegen die tijd?!...


moppie schreef op 25-10-2004:
zijn ze niet goed wijs dat ding is oerlelijk.
een echte christen wil daar nog niet eens in ik tenminste niet.


Anja van de Meer schreef op 19-10-2004:
ik wil hier graag meer over weten, kunt u mij documentatie mailen m.v.g. Anja van de Meer.


Albert Bolink schreef op 19-10-2004:
Had dit teken inderdaad vaak gezien, maar wist nooit de betekenis. Bedankt voor de uitvoerige uitleg!


Speck schreef op 18-10-2004:
Grappig, een kist als geheim teken achterop de auto, een soort religieuze 'Twinny Load'.