DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 19-10-2004
'KOM ME MAAR HALEN'

Ivonne gaat samen met de 46-jarige Wil een kerk uitzoeken voor haar aanstaande begrafenis. Ed begeleidt het afscheid van mevrouw van Steijn, de (groot)moeder van een bollenkwekers familie. En Fina heeft een hoop stress bij de begrafenis van een non.


Deze week te zien in 'De mensen van... de Uitvaart'.

Ivonne is pas sinds kort in dienst is bij Uitvaarthuis van der Putten en hoopt binnenkort haar diploma uitvaartbegeleider te halen. Ze gaat samen met Wil een kerk uitzoeken voor haar aanstaande begrafenis. Wil is een 46-jarige alleenstaande moeder, met een dodelijke ziekte. Ivonne heeft het hier erg moeilijk mee.

Ed kan een ervaren uitvaartbegeleider worden genoemd. Deze week begeleidt hij het afscheid van mevrouw van Steijn, de (groot)moeder van een bollenkwekers familie. Mevrouw ligt in de kamer opgebaard. Ed is erbij als de kinderen en kleinkinderen afscheid nemen van oma en de kist sluiten.

De stress die Fina heeft bij de begrafenis van een non, wordt veroorzaakt door de familie die zoveel mogelijk zelf wil doen. Het laten zakken van de kist blijkt een lastige klus.

De mensen van... de Uitvaart, 25 oktober, aflevering 2, 22.30 uur, Ned 1.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Ton van Raaij schreef op 8-11-2004:
Ook vanavond weer gekeken naar de laatste aflevering.
Nou Yvonne je doet het schitterend, heel betrokken en toch alle emoties onder controle, perfect. Je hebt ook een fantastische uitstraling en je straalt rust uit. Zelf ben ik ook uitvaartleider in Brabant en ook ik vind mijn beroep "het mooiste beroep dat er bestaat." Ik wens je veel succes voor de toekomst, maar dat komt wel goed, en nog gefeliciteerd met je diploma.


Anja v d Meer schreef op 19-10-2004:
Ook ik vond het boeiend maar kort, het is n.l. altijd mooi om in andermans keuken te kijken.Zelf ben ik namelijk ook werkzaam in het uitvaartwezen,en ik kan mij geen fijnere baan bedenken.Leuk om ook dames aan het werk te zien, bij onze organisatie werken n.l. 12 dames en 1 heer.als mijn werkzaamheden het toelaat, zal ik zeker op maandag 25/10 weer kijken.


Albert Bolink schreef op 19-10-2004:
Zeldzaam mooi gefilmd en zeer informatief gebracht. Maar van een christelijke omroep had ik ook eigenlijk niet anders verwacht.


Catharina schreef op 19-10-2004:
Ik heb met grote belangstelling gekeken naar het programma. Vooral omdat ik ontzettend graag werkzaam zou willen zijn in deze branche! Wat in de praktijk erg moeilijk blijkt te zijn!


Marion schreef op 19-10-2004:
Gisteren de eerste aflevering van dit boeiende programma gezien.
Wel vond ik de uitzending (25 min) te kort.