DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 19-10-2004
'KOM ME MAAR HALEN'

Ivonne gaat samen met de 46-jarige Wil een kerk uitzoeken voor haar aanstaande begrafenis. Ed begeleidt het afscheid van mevrouw van Steijn, de (groot)moeder van een bollenkwekers familie. En Fina heeft een hoop stress bij de begrafenis van een non.


Deze week te zien in 'De mensen van... de Uitvaart'.

Ivonne is pas sinds kort in dienst is bij Uitvaarthuis van der Putten en hoopt binnenkort haar diploma uitvaartbegeleider te halen. Ze gaat samen met Wil een kerk uitzoeken voor haar aanstaande begrafenis. Wil is een 46-jarige alleenstaande moeder, met een dodelijke ziekte. Ivonne heeft het hier erg moeilijk mee.

Ed kan een ervaren uitvaartbegeleider worden genoemd. Deze week begeleidt hij het afscheid van mevrouw van Steijn, de (groot)moeder van een bollenkwekers familie. Mevrouw ligt in de kamer opgebaard. Ed is erbij als de kinderen en kleinkinderen afscheid nemen van oma en de kist sluiten.

De stress die Fina heeft bij de begrafenis van een non, wordt veroorzaakt door de familie die zoveel mogelijk zelf wil doen. Het laten zakken van de kist blijkt een lastige klus.

De mensen van... de Uitvaart, 25 oktober, aflevering 2, 22.30 uur, Ned 1.

Terug naar archief...