DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 08-10-2004
FEEST OP BEGRAAFPLAATS IN WENEN

Op 1 november 1874 werd het Zentralfriedhof in Wenen geopend. 130 jaar later zijn er 330.000 graven waarin meer dan 3 miljoen overledenen zijn begraven, dat is ruim het dubbele van de in Wenen levende bevolking. Het terrein van de begraafplaats is circa 2,5 vierkante kilometer groot. Er is maar één begraafplaats groter in Europa: Ohlsdorf in Hamburg.


Het 130-jarig bestaan van het Zentralfriedhof wordt gevierd met diverse tentoonstellingen, muziekuitvoeringen, rondleidingen en lezingen die plaatsvinden tussen 3 oktober en 7 november aanstaande. Het hoogtepunt moet de viering van Allerzielen worden op 2 november, de organisatie spreekt van een ‘religieoverstijgende dodenherdenking’.

Het Wiener Zentralfriedhof ligt aan de Simmeringer Hauptstraße 234.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Marion schreef op 20-10-2004:
Voor een ieder die een bezoek aan Wenen brengt is een uitstapje naar het Zentralfriedhof een must! Naast beroemde graven en gedenktekens: Falco, Strauss, etc en het plein met alle Oostenrijkse presidenten is het werkelijk een prachtig park. Erg imposant is tevens het gedeelte met de grafkelders waar mijn oog viel op een heuse "kaboutergrot" met levensgrote kabouters met lantaarns voor de ingang van de grafkelder.
Tip: parkeerplaatsen zijn er genoeg op de Simmering en degenen die slecht ter been zijn kunnen na overleg met de portier, met de auto het kerkhof oprijden.
Voor de ingang staat een eettentje waar je de lekkerste langos van Wenen kunt krijgen!