DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 04-10-2004
ALLES VOOR HET GELD

Nederland kent sinds kort de 50 Plus Kalender, waarop bekende 50 plus vrouwen, zoals Sandra Reemer, Marion Bloem, Penney de Jager en Viola Holt op een ‘decente’ manier uit de kleren gaan. Nog ongewoner is de kalender Cemetery Illusions, waarop medewerkers van de New Yorkse begraafplaats Oakwood Cemetery naakt staan afgebeeld.


Bij beide kalenders gaat de opbrengst naar een goed doel. (Alsof naakt om het naakt niet zo mogen?) De 50 Plus Kalender is een initiatief van het Nationaal Comité Dag van de Ouderen. Met deze beeldvormingcampagne, ‘bloot met een knipoog’, wil het comité de boodschap meegeven dat schoonheid en aantrekkelijkheid met leeftijd weinig van doen hebben. De opbrengst van de kalender gaat naar het Nationaal Fonds Ouderenhulp.

De opbrengst van de blote begraafplaatskalender is bedoeld om de 150 jaar oude historische begraafplaats wat meer financiële armslag te geven. Het geld is hard nodig om de meer dan 60.000 graven te kunnen onderhouden. Op de blootkalender poseren zowel medewerkers als leden van het bestuur van de begraafplaats, in de meeste gevallen heren en dames die de leeftijd dat het vel nog strak zat al lang achter zich hebben.

Net zoals het bij de 50 Plus Kalender het geval is, is het allemaal heel fatsoenlijk op de foto gezet. Primaire of secundaire geslachtsdelen zijn niet in beeld gebracht. En in werkelijkheid, heeft het begraafplaatsbestuur al laten weten, hadden de modellen tijdens het poseren badkleding aan.

De kalender kan via internet besteld worden.

Terug naar archief...