DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 16-09-2004
NOVITEITEN EN OUDE PRODUCTEN IN EEN NIEUW JASJE

Uniek gevormde vuren kronkelgrepen en schroeven voor op de uitvaartkist; het memorydoosje, de mini-urn en het haarmedaillon; een kist in voetbalkleuren; de biologisch afbreekbare koelmatras; zomaar wat nieuwe en oude producten die in een nieuw jasje zijn gestoken, die vanaf vandaag te bewonderen zijn op de uitvaartbeurs in Utrecht.


Er zijn sinds de laatste uitvaartbeurs (4 jaar geleden) zoveel nieuwe producten op de markt gebracht, laat de organisator weten, dat er een speciale Noviteiten Paviljoen voor is ingericht.

Maar wat is nu echt nieuw voor de consument? Als we daar de beurscatalogus op naslaan, valt dat toch wat tegen. Of is het de net iets anders vormgegeven doodskist, zoals de gelaagde kist of urn op de foto, die volgens de producent staat voor 'de kringloop van het leven', de nog kunstzinniger beschilderde urn of een nieuwe collectie rouwkaarten? Nee, dat zijn slechts variaties op een bekend thema.

De vorm van de uitvaart, van begraafplaatsen, crematoria en rouwcentra zal de komende tijd voor consumenten niet ingrijpend veranderen. Wat dat betreft is Uitvaart 2004 inderdaad een echte vakbeurs. Want voor de begraafplaatsbeheerder is het systeem van Frostline, dat ervoor zorgt dat bevroren kraantjes tot het verleden behoren, en voor de uitvaartondernemers is de bedkoeler met hoofdsteun, wel degelijk een interessante noviteit. Vreest u dus niet dat u iets mist. Maar goed, de beurs is net begonnen, dood.nl zal elke stand bezoeken en mocht er iets belangrijks te melden zijn, dan zult u het aantreffen op deze site.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Linda schreef op 9-1-2006:
Ton en Peter,

Ik zie nu pas jullie reactie, maar geweldig dat jullie antwoord hebben gegeven op mijn vraag!

Linda Sabelis


Ton Jaspers schreef op 18-5-2005:
Beste Linda,

Ik denk dat je op www.lifegem.nl zult vinden waar je naar op zoek bent.

Vriendelijke groeten,
Ton Jaspers


Peter van Schaik schreef op 18-5-2005:
Beste Linda,

Dat heet Lifegem, zie www.lifegem.nl. Daarbij wordt een deel van de as na crematie gevormd tot een heuse diamant. Voor meer informatie, check www.lifegem.nl


Linda Sabelis schreef op 17-5-2005:
Ik heb eens op tv iets gezien wat ik heel graag wil en kan het niet vinden op internet omdat ik de naam ervan niet weet maar er is dus een mogelijkheid om je lichaam te verbranden en het uiteindelijk overblijfsel om te smelten naar een steentje.
Kunt u mij helpen om hierover meer info van te ontvangen ,bij voorbaat mijn dank.