DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 16-09-2004
NOVITEITEN EN OUDE PRODUCTEN IN EEN NIEUW JASJE

Uniek gevormde vuren kronkelgrepen en schroeven voor op de uitvaartkist; het memorydoosje, de mini-urn en het haarmedaillon; een kist in voetbalkleuren; de biologisch afbreekbare koelmatras; zomaar wat nieuwe en oude producten die in een nieuw jasje zijn gestoken, die vanaf vandaag te bewonderen zijn op de uitvaartbeurs in Utrecht.


Er zijn sinds de laatste uitvaartbeurs (4 jaar geleden) zoveel nieuwe producten op de markt gebracht, laat de organisator weten, dat er een speciale Noviteiten Paviljoen voor is ingericht.

Maar wat is nu echt nieuw voor de consument? Als we daar de beurscatalogus op naslaan, valt dat toch wat tegen. Of is het de net iets anders vormgegeven doodskist, zoals de gelaagde kist of urn op de foto, die volgens de producent staat voor 'de kringloop van het leven', de nog kunstzinniger beschilderde urn of een nieuwe collectie rouwkaarten? Nee, dat zijn slechts variaties op een bekend thema.

De vorm van de uitvaart, van begraafplaatsen, crematoria en rouwcentra zal de komende tijd voor consumenten niet ingrijpend veranderen. Wat dat betreft is Uitvaart 2004 inderdaad een echte vakbeurs. Want voor de begraafplaatsbeheerder is het systeem van Frostline, dat ervoor zorgt dat bevroren kraantjes tot het verleden behoren, en voor de uitvaartondernemers is de bedkoeler met hoofdsteun, wel degelijk een interessante noviteit. Vreest u dus niet dat u iets mist. Maar goed, de beurs is net begonnen, dood.nl zal elke stand bezoeken en mocht er iets belangrijks te melden zijn, dan zult u het aantreffen op deze site.

Terug naar archief...