DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 01-09-2004
ADVIES OP MAAT

De Juridische adviesrubriek van mr. Willem van der Putten op www.uitvaart.nl, waarin vragen worden beantwoord van leken én professionals in de uitvaartwereld, trekt ruim duizend bezoekers per dag. De vraagbaak is nu ook in boekvorm verkrijgbaar.


Kan een huisdier met een mens worden meebegraven? Mag de as met een ballon worden opgelaten? Kan iemand bij testament opnemen dat bepaalde personen niet worden toegelaten bij de uitvaart? Dat zijn zomaar wat vragen die gesteld zijn aan Van der Putten en die te vinden zijn in de Vraagbaak Begraven en cremeren. 200 veelgestelde vragen, die onlangs verscheen bij uitgeverij SDU. (Isbn 90 5903 234 9, € 35,-.)

Willem van der Putten is auteur van het Handboek Wet op de lijkbezorging en is sinds 1997 directeur van de Stichting Grafzorg Nederland.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Speck schreef op 7-9-2004:
Peter wil ook een gratis boekje begrijp ik ;-)
Ik heb niet geklaagd, alleen een vraag gesteld.
Over de inhoud en de uitvoering kan ik pas oordelen als ik het in handen heb. Ik hoop overigens wel op een gesigneerd exemplaar of is het boekje niet te koop op de beurs?


Willem van der Putten schreef op 3-9-2004:
De webmaster van uitvaart.nl attendeerde mij op enig geklaag over de prijs van het nieuwe boekje.
Ik ben het er direct mee eens dat het boekje niet goedkoop is. Helaas is het zo dat ik er geen enkele invloed op heb wat de prijs van zo'n boekje is. (Net zo min als ik invloed heb op lay-out, drukletter, afbeelding omslag e.d.).
Anderzijds is dit een boekje dat de uitgever niet primair heeft bestemd voor de particuliere markt. Het is geen snel verkopend boekje met grote letters en kleine bladspiegel met een flodderig kaftje op goedkoop papier. Het is een kwalitief hoogwaardig boekje van goed papier, goede druk, verzorgd uiterlijk, etc. De inhoud is door een redacteur gescreend op leesbaarheid, er zijn door de uitgever verbeteringen aangebracht, index met trefwoorden gemaakt, etc. Dat kost allemaal geld, maar is dat geld ook waard. Dat merk je als je er willekeurige andere boekjes naast legt. Het boekje valt niet uit elkaar als je het 3 keer ingekeken hebt. In vergelijking met andere uitgaven voor de zakelijke markt is het boekje niet duur.

Wat zoiets kost of mag kosten is overigens altijd betrekkelijk. Als een uitvaartondernemer of een particulier in het boekje het antwoord leest op een actueel probleem, kunnen zijn kosten er snel uit zijn. Bijvoorbeeld bij onenigheid over verdeling van as, of over sieraden die in een mortuarium verdwenen zijn. Een uurtje advies van een advocaat zal inclusief BTW en verschotten minstens 250,- kosten. Met dit boekje had je je 200,- kunnen besparen.
Alles is betrekkelijk.
Overigens verwacht de uitgever dat het een bestseller wordt... In de eerste weken zijn er al erg veel verkocht.


Maaike schreef op 2-9-2004:
Vind het ook erg veel hoor... Geloof niet dat er veel mensen zijn die dat er voor over hebben...


j.h.buitendijk-rebel schreef op 2-9-2004:
ik vind het ook erg veel geld.speck schreef op 1-9-2004:
Ik vraag me af of ik de enige ben die € 35,- erg veel vind voor een leuk boekje...