DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 19-08-2004
ATLANTIS HERLEEFT VOOR DE DODEN

Op de oceaanbodem voor de kust van Florida moet de eerste onderwaterbegraafplaats ter wereld verschijnen. Het is een idee van zakenman Gary Levine. In het ‘Atlantis Memorial Reef’ zullen 21.000 overleden een laatste rustplaats kunnen vinden. Hun as dan wel te verstaan.


Het moet een weelderig gebeeldhouwde onderwaterstad worden, met hoge zuilen, pleinen en beelden. De Romeinse werken van Bernini worden daarbij door Levine als voorbeeld genomen. De zuilen worden een mix van beton en ‘cremains’ (as van overledenen, in het Engels ‘cremated remains’). Per zuil zal de as van 16 overledenen worden opgenomen. Kosten: ongeveer 1500 dollar. Wie helemaal bovenaan wil betaalt 3900 dollar. En wie als enige in een zuil of beeld verwerkt wil worden zal aanzienlijk meer moeten betalen: een miljoen. “I’am sure we’ll have a few of those,” aldus Levine.

Levine laat er geen twijfel over bestaan. Met dit project richt hij zich vooral op de babyboomers. In Amerika zijn dat 76 miljoen mensen, die “have finally come of age for death-care purposes.” “Al die urnen op schoorstenen, in kastjes, op zolders of in garages. Mensen zullen een meer creatieve rustplaats zeker verwelkomen.”

De betrokken autoriteiten hebben hun goedkeuring inmiddels gegeven, dus niets staat Levine in de weg om zijn funeraire Atlantis te beginnen.

Terug naar archief...