DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 03-08-2004
BEHEERDER VAN BEGRAAFPLAATS VRAAGT HULP

Mag het goud zijn of moet het zilver worden? Het hek van de gemeentelijke begraafplaats in Sneek heeft een nieuw verfje nodig. Beheerder Jan de Boer zou de punten graag in goud willen verven. Maar klopt dat?


Volgens zijn opzichter is zilver een betere kleur, omdat goud niet gepast zou zijn voor begraafplaatsen. Dat zie je nergens, is hij van oordeel.

Klopt dat? Zijn er toegangshekken op Nederlandse begraafplaatsen waarin de kleur goud is verwerkt. Dan gaat het vooral om de punten en de versierselen op of aan het hek. Weet u zo'n hek, mail dit naar ons en wij geven het door aan Jan de Boer.

Op de foto het hek in Sneek.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Jan de Boer schreef op 4-9-2005:
Het hek is inmiddels voorzien van PRACHTIGE bladgoudenpunten een aanwinst voor de begraafplaats


W.Woestenburg schreef op 5-9-2004:
Zilver wordt dof, of zelfs zwart. Goud wordt niet dof, tenzij het je trouwring is.


Marleen schreef op 2-9-2004:
"mijn" begraafplaats heeft ongeveer net zo'n hek (iets lager), en daarin staat, in - jawel - gouden letters! de naam van de begraafplaats!!! Kan best, parels zijn tenslotte niet te betalen en een potje hammerite kost je de kop niet...