DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 01-06-2001
DOODGEWOON LEEFT!

Niets 'Doodgewoon ter ziele' of 'Tijdschrift ten dode opgeschreven' of zoals al die andere originele titels luiden die boven stukjes verschenen zijn over het zogenaamde verscheiden van Doodgewoon. Doodgewoon is niet dood. Doodgewoon leeft! En is een tweede leven begonnen alhier, op internet.

Dat wil niet zeggen dat deze week niet het allerlaatste papieren nummer van Doodgewoon verscheen. Het allerlaatste nummer van een uniek tijdschrift over de dood dat zeven jaar lang elk kwartaal op papier verscheen en dat deze week bij de abonnees in de bus is gerold. Dat ook in enkele betere tijdschriftenwinkels te vinden is.
Maar doet u geen moeite. Dit nummer, dat ongetwijfeld een collectors item gaat worden kunt u ook hier bestellen. Voor dezelfde prijs als het in de winkel ligt: f 11,50. Maak f 11,50 over naar giro 205617 t.n.v. Stichting Eindelijk in Amsterdam o.v.v. 'nr. 29' en het nummer wordt z.s.m. naar u toegestuurd.

In dit laatste nummer onder meer:

- Hoe is het toch afgelopen met de cremobiel, de asvuurpijl, de invoering van thanatopraxie (balseming)?

- Arts n schrijver Bert Keizer over sterven: 'Mijn bescheiden ervaring is dat je weerloos ondergeschoffeld wordt, met of zonder spirituele tradities, wel of niet voorbereid, ver vr, of lang n je tijd, biddend of suffend, peinzend of bluffend, denkend of strijdend, lachend of lijdend, nietsvermoedend of brakend, bloedend of slapend, maar aan het eind van de rit, word je altijd en onherroepelijk, ondergespit.'

- 'Dood, kanker, aids, het verkoopt niet'. Uitgevers vertellen over de dood in boekvorm

- Acht pagina's kleurenfoto 'dood in Nederland'

- Zes interviews over afscheid nemen.

Mocht u ook zo'n verstokte papierlezer zijn, die bij toeval op internet en deze pagina verzeild is geraakt: bijna alle (29) papieren nummers van Doodgewoon zijn nog verkrijgbaar. Kijk op Archief tijdschrift.

Terug naar archief...