DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 28-06-2004
MILIEUBEWUST BEGRAVEN IN HET LAND VAN BALSEMERS EN EEUWIGE GRAVEN

Balsemvloeistof is verboden. Evenals metalen doodskisten en marmeren grafstenen. Wat wel mag zijn kisten die biologisch afbreekbaar zijn en onopvallende graven die door nabestaanden zelf gegraven worden. Amerika krijgt zijn eerste groene begraafplaats. In CaliforniŽ.


De initiatiefnemers spreken van een 'organic cemetery', 'organische begraafplaats'. Zo snel mogelijk terug naar de natuur. Dat moet de moderne en milieubewuste CaliforniŽrs toch aanspreken. Hoewel het totaal lijkt in te gaan tegen de traditionele Amerikaanse begraafcultuur, waarin iedereen wordt gebalsemd en loden doodskisten en eeuwige graven vrij gebruikelijk zijn.

De groene begraafplaats, Fernwood Cemetery, wordt aangelegd tussen San Francisco Bay en Stinson Beach, op 32 acres land. Een deel van het gebied is al vanaf de 19e eeuw in gebruik als een 'traditionele begraafplaats'. Een deel van de opbrengsten zal gebruikt worden om de weilanden, bossen en groene heuvels te behouden en uit te breiden.

Eťn van de intiatiefnemers is Tyler Cassity, die eerder samen met zijn broer Brent Cassity het Hollywood Forever Memorial Park opkocht en nieuw leven inblies.

Terug naar archief...