DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 17-06-2004
ENGELEN ZINGEN OVER AFSCHEID

Een tango van Piazolla: La muerte d'Angel (over de dood van een engel), een lied over een maffiamoord die gewroken moet worden, een rocknummer over de dood die je op de hielen zit en een Zombie Jamboree. Dat zijn enkele liederen die gebracht worden door de Angels in het programma 'Los'. Zestien vrouwen zingen over afscheid nemen en loslaten.


Angels is de naam van een Amsterdamse semi-professionele vocal group, bestaande uit 16 vrouwen. Het repertoire is gevarieerd: van wereldmuziek tot popsongs, van traditionals tot nederlandstalig; soms begeleid door professionele muzikanten, soms a capella. Bij elk programma wordt samengewerkt met een regisseur, waardoor het optreden ook visueel boeiend is.

Het programma van de Angels is dit jaar gewijd aan afscheid en loslaten. Het loslaten van de dag, een liefde, maar ook van het leven. Beschouwende, soms wat trieste, maar ook veel vrolijke en bijzondere liedjes komen voorbij, in een visueel boeiende setting. Tijdens de voorstelling werkt de groep samen met instrumentalisten (Bert van Bommel: trompet, bugel, trombone en tenor tuba; Peter Zwaanswijk & Renato Freyggang: percussie).

De Angels geven vanaf aanstaande zaterdag 19 juni vier optredens in het Pleintheater in Amsterdam. 19 juni om 20.30 uur, 20 juni om 15.00 uur, 25 juni en 26 juni om 20.30 uur. Voor reservingen: tel. 020 693 33 80.

Terug naar archief...