DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 07-06-2004
GEZOCHT: BEKENDE (DODE) NEDERLANDERS

Wij ontvingen onderstaand bericht annex oproep van de initiatiefnemers van de nieuwe site BDN (Bekende Dode Nederlanders). Met daarbij de vraag of wij aandacht aan het bericht zouden willen besteden. Bij deze dan. BDN schrijft:


Begin maart ging een van de initiatiefnemers van Bekende Dode Nederlanders (BDN) op bezoek bij Zorgvlied in Amsterdam. Tijdens zijn wandeling, over deze begraafplaats, viel het op dat hier behoorlijk wat Bekende Nederlanders waren begraven. Thuis gekomen heeft hij de PC opgestart en is op het internet gaan zoeken wat er allemaal te vinden was over Bekende Dode Nederlanders en hun laatste rustplaats. Dat viel bitter tegen. Er staat heel veel online maar weinig informatie over waar hun laatste rustplaats zich bevindt. Zou het dan toch zo zijn dat toen het taboe over seks ophield te bestaan, dit taboe gebruikt werd voor de dood? Een paar weken later is hij met wat vrienden teruggegaan naar Zorgvlied en heeft daar een lijst gekregen van Bekende Nederlanders die op Zorgvlied hun laatste rustplaats hebben gevonden. Met deze informatie en de Ďslechteí bereikbaarheid van gegevens in het achterhoofd was na een avondje brainstormen het idee voor de site geboren, welke op 29 mei 2004 het levenlicht zag: www.bekendedodenederlanders.nl. De site is nog verre van compleet! Er moet nog veel gebeuren om een goede site met veel informatie te krijgen. Er moeten nog op diverse locaties foto's gemaakt worden, biografieŽn moeten nog worden bijgeschaafd en diverse data welke nog niet in de database staat dient nog te worden geverifieerd.

Bij het opstarten zijn we begonnen met 5 Bekende Nederlanders en we willen gaan proberen iedere week er 5 te publiceren. Dit houdt in dat we op 1 januari 2005 honderd BN'ers op de site hebben staan.

Wij willen creatieve geesten de ruimte geven om hun foto's of mensen die graag biografieŽn schrijven ook te plaatsen op onze website. Zo moet het een site worden van iedereen voor iedereen. Helaas kunnen we niet putten uit bekende gedrukte media, het enige wat over Bekende dode Nederlanders is te vinden is het boek Hun laatste Rustplaats wat reeds uit 1985 stamt en behoorlijk verouderd is.

Terug naar archief...