DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 02-06-2004
DODELIJK VERMOEIENDE WOORDSPELINGEN

Het was te voorspellen. In deze reality tv-tijden, waarin dramaseries en soaps het moeten afleggen tegen ‘echte’ levens, kon de real life Six feet under niet lang uitblijven. In Amerika is al enkele weken een televisieserie bezig over een echte uitvaartfamilie. De serie heet Family Plots. De familie bestaat uit drie zussen en hun vader die alle vier in hetzelfde uitvaartbedrijf werken. Welke Nederlandse zender en Nederlands uitvaartbedrijf volgen?


In Family plots staat het Poway Bernardo Mortuary in Poway, California (in de buurt van San Diego) centraal. Of de show leuk, interessant of boeiend is, kunnen wij helaas niet beoordelen, omdat de afleveringen niet op internet te volgen zijn. De meningen van de Amerikaanse tv-critici zijn verdeeld. Door de een wordt Family plots de hemel in geprezen, de ander klaagt dat de dood er door gebagatelliseerd wordt. De woordspelingen zijn in ieder geval dodelijk vermoeiend, zucht één criticus. Vreemd genoeg wordt de show voortdurend vergeleken met Six feet under, alsof de dramaserie alleen maar over het Amerikaanse uitvaartwezen gaat. Gaat het bij de real life show om een kijkje achter de schermen van een uitvaartbedrijf, bij Six feet under zijn de persoonlijke belevenissen en onderlinge (familie)relaties veel belangrijker.

Maar helaas is een onvermijdelijk gevolg van het regelmatig op tv verschijnen dat journalisten in je privé-leven gaan duiken. En zo wist de pers onlangs een heus schandaal te melden. De eigenaar van Poway Bernardo Mortuary, Richard Sadler, zou een echte ‘con man’ (oplichter) zijn, die gezeten heeft voor verduistering en die geen geldige vergunning heeft om zijn uitvaartonderneming te runnen. A & E Television Networks, die de show uitzendt, trekt zich er niets van aan. De show gaat gewoon door.

Op de site van de show worden de hoofdpersonen van Family plots voorgesteld, kan het spelletje ‘tag-the-toes’ worden gespeeld (kijk hoe snel je naamkaartjes aan de tenen van voorbijschuivende overledenen kan hangen) en geeft head mortician Shonna make-up tips.

Terug naar archief...