DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 30-05-2004
ZIELIGHEID MET EEN RELIGIEUS SAUSJE

Bij de EO passeert wekelijks een gezin de revue dat recentelijk een dierbare heeft verloren. 'Ik mis je' heet het programma en het trakteert ons op mensen die gebroken van verdriet vertellen dat God hen troost schenkt.


Deze week een jong stel, Jeroen en Gea, dat een baby verloor die sinds de geboorte praktisch vier maanden in een ziekenhuis aan de beademing had gelegen. Daar zagen we videobeelden van. Een couveusekindje, verbonden aan slangen, bedekt met pleisters. In afzonderlijke interviews vertellen Jeroen en Gea over het stervensproces. Daar maakt de EO dan een videoband van, doorsneden met video-opnames die de ouders van hun kind maakten. Die band wordt vervolgens weer aan de ouders getoond en dit keer registreert de EO-camera hun reactie tijdens het kijken. Dat is dubbel prijs!

Dus eerst zie je vader en moeder wenend vertellen over de dood van hun kind en tegelijkertijd zie je hoe ze wenend naar hun eigen wenen kijken. En daar zat ik dan weer wenend naar te kijken, het werd een soort driemensionaal wenen dus, en ik dankte de Heer.

Met dank aan Trouw en Wim Boevink. Bovenstaande tekst is van zijn hand en komt uit de rubriek 'tv' in de Trouw van 28 mei jongstleden.

Gelukkig! Ook zonder Dirk-Jan Bijker weet de EO het sterven tot onvergetelijke televisie te maken.

1 juni aanstaande om 22.32 uur op Nederland 1: 'Ik mis je: Jeroen Boland'. De uitzending wordt herhaald op 3 juni om 10.45 uur op Nederland 1.
Voor meer informatie:
www.eo.nl

Terug naar archief...