DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 28-05-2004
PRINSES IRENE NIET INTERESSANT?

'Waarom lees ik niets over het boekje van prinses Irene op dood.nl?,' schreef een trouwe bezoeker ons onlangs. 'Omdat we het niet gelezen hebben', gaven we als antwoord. 'Dat jullie er als redactie geen interesse voor hebben, betekent nog niet dat uw lezers dat ook niet hebben, kwam als terecht weerwoord. Bij deze dus.


Het Nederlands volk kent Irene als een spiritueel mens die 'open' staat voor bovenaardse zaken, een echte dochter van haar moeder dus. Mensen, bomen, dolfijnen, wie of wat maakt niet uit, met elk levend 'iets' kun je contact maken, aldus Irene. Als je er maar voor open staat.

Maar niet alleen met de levenden, zo blijkt uit het onlangs verschenen boekje 'Een beschouwing rondom sterven en afscheid nemen' van haar hand. Contact met overledenen is mogelijk, meent Irene. 'Je kan met de ziel van de reeds gestorvene in dialoog gaan, met je lief praten en alles zeggen wat je nog had willen zeggen,' zo schrijft ze.

Aan de basis van het boekje ligt het overlijden van een goede vriendin aan kanker, een aantal jaren geleden. Het boekje was al geschreven toen haar moeder, koningin Juliana, overleed. Ze heeft het nog wel kunnen opdragen ´aan mijn lieve moeder´.

´Een schijnbaar einde draagt altijd een nieuw begin in zich,´ aldus Irene. Geestelijk contact houden met een overledene is ´een kwestie van je open stellen´. ´Daarbij mag je de gestorvene niet beschouwen als weg, maar aanwezig weten, zij het in een vorm die je niet kent. Sommige mensen hervinden hun lief in een geur, een bloem, een melodie.´

Het boekje is uitgegeven door ´de Facultatieve Groep´ en is verschenen ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van crematorium Dieren. Het boekje kost € 12,50, waarvan € 5,- is bedoeld voor de Stichting Lippe-Biesterfeld NatuurCollege. Maak € 16,- (€ 12,50 + € 3,50 verzendkosten) over naar 7670985 (Postbank) ten name van Facultatieve Media o.v.v. ‘Beschouwing’. (Niet vergeten een adres te vermelden.)

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Frank Hofman schreef op 9-6-2004:
Geachte redactie,

Ik was eigenlijk op zoek naar de feiten over de prinses irene brigade tijdens d-day tot ik ook dit boekje tegenkwam. Aangezien mijn interesses naar beiden uitgaan geschiedenis van de oorlog en spiritualiteit ben ik prettig verrast dat irene zowel een brigade als ons spirituelen inspireert. Leuker kon ik de dag niet beginnen dan met deze ontdekking.

Groeten,

Frank Hofman


rob Maeseele schreef op 4-6-2004:
Het blijft godgeklaagd dat er zoveel onzin wordt verteld over de dood. Heel wat mensen kunnen niet aanvaarden dat het leven een beperkt gegeven is. Zelf ben ik -hoe heet het - aan de dood ontsnapt. Nooit - wanneer ik bij bewustzijn was - heb ik aan wat daarna komt gedacht. Fysiek en psychisch waren het moeilijke tijden, toch aanvaardde ik de tijdelijkheid van het bestaan en sindsdien ben ik er meer dan van overtuigd.
Geen gewauwel asjeblief.
rob