DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 10-05-2004
WIE WIL PRATEN OVER DE DOOD?

'Praten over de dood' verrijkt je leven, aldus het Humanistisch Verbond, Humanitas en Yarden. Zij bieden de cursus 'Praten over de dood' aan. Dit najaar. En het liefst door heel Nederland, maar dan moet u zich wel nķ aanmelden.


Want zodra er in een provincie voldoende aanmeldingen zijn, kunnen de data worden bepaald en een ruimte geregeld.

Tijdens de cursus maken de deelnemers 'een boeiende reis' (zo stelt het persbericht) langs verschillende aspecten van het levenseinde. In 8 bijeenkomsten van 2,5 uur leren de cursisten, onder deskundige begeleiding, veel over: de laatste fase van het leven, het overlijden, het afscheid, de uitvaart, de rouwperiode en hoe verschillende culturen en religies met de dood omgaan. Er is gelegenheid om ervaringen en ideeŽn met de andere deelnemers (minimaal 8 en maximaal 15) uit te wisselen. De cursus staat open voor iedereen, ongeacht leeftijd, ervaring of achtergrond.

Voor de prijs van 55 euro krijgt elke deelnemer behalve 8 'boeiende bijeenkomsten', ook een 'leerzaam' cursusboek en 2 'inspirerende' begeleiders.

Voor meer informatie en aanmelding, mail naar verenigingszaken@yarden.nl

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


de dood, death. schreef op 25-5-2004:
De dood is iets raars.
Je kan vlug sterven en je kan 103 jaar worden bijvoorbeeld. Bij een ziekte, komt de dood aangekondigd.
Maar bij een ongeluk is de dood onaangemeld tevoorschijngekomen.
Kanker bijvoorbeeld. DIKKE ZOENEN ...DE DOOD...


L. schreef op 17-5-2004:
Weet je wat gek is, zodra je nadenkt over de dood merk je ineens dat je ademhaalt. Wat je ervaart is slechts de afwezigheid van de dood. Het is daarom moeilijk in de dood te geloven.


death schreef op 17-5-2004:
ik zal niet rusten tot er 500 dooden met een nummer zijn gevallen en dan ben ik nummer 501
ik ben niet bang voor de dood
ik ben de dood


jessy schreef op 15-5-2004:
ik ben niet bang voor de dood, als ik dood ben, hoef ik niet meer op- deze vervloekte wereld te leven!


nynke (15) schreef op 14-5-2004:
Ik werd meestal een beetje angstig als ik vroeger aan de dood dacht.Me moeder zei vroeger om me te pesten dat je sneller dood gaat als je er vaak aan dacht. Maar nu vindt ik dat het gewoon bij het leven hoort. Je bent tenslotte ook geboren. Je begint ergens en het eindigt ergens.


annemarie schreef op 11-5-2004:
ik ben op zoek naar reacties van mensen over hoe zij over de dood denken, dit heb ik nodig voor een schoolverslag...willen jullie deze naar mij opsturen? groetjes annemarie