DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 07-05-2004
UW KANS OP KANKER

Bang aan kanker dood te gaan? Reken uit hoe groot de kans is dat u borstkanker, prostaatkanker, longkanker, darmkanker, blaaskanker, een melanoom, baarmoederkanker, nierkanker, alvleesklierkanker, eierstokkanker, maagkanker of baarmoederhalskanker krijgt.


Op de 'Your Cancer Risk'-site van het Centre for Cancer Prevention kunt u met een aantal eenvoudige vragen in korte tijd uw kansen berekenen dat u één van de bovenstaande kankers krijgt.

Leuk om te doen en je steekt er echt iets van op, maar soms is het advies hilarisch. Tegen een vrouw die een meer dan gemiddelde kans heeft op eierstokkanker wordt gezegd, dat de volgende 3 dingen het risico verlagen:

1. Laat je eileiders afbinden
2. Laat je baarmoeder verwijderen
3. Slik de pil vijf jaar of langer.

Ook depressief makend voor de mensen die al een keer kanker hebben gehad, hoe genezen en gezond ze inmiddels ook zijn. Zij kunnen niet meedoen aan de test, want 'omdat u kanker heeft gehad, geeft 'Your Cancer Risk' geen juiste schatting van uw risico meer. Wie in het verleden kanker heeft gehad, loopt meer risico kanker in de toekomst te krijgen.'
Terug naar archief...