DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 19-04-2004
UITVAARTMUSEUM ZOEKT PROJECTLEIDER

'Een zeer uitdagende en interessante baan voor 24 uur per week in een prachtige omgeving.' Wie wil dat niet? Als u ook nog affiniteit heeft met het onderwerp, dood en uitvaart in Nederland, wacht niet, kijk op de site van Het Nederlands Uitvaartmuseum en solliciteer.


Gezocht wordt, per direct, een projectleider (m/v) voor 24 uur per week. Als alles volgens plan verloopt opent het Uitvaartmuseum in 2005 de deuren. In de voormalige directeurswoning bij de hoofdentree van begraafplaats en crematorium De Nieuwe Ooster in Amsterdam.

Het museum moet een belangrijke rol gaan vervullen op het gebied van educatie en voorlichting als het gaat om hedendaagse rouwrituelen. Daarnaast zullen er tentoonstellingen worden georganiseerd, qua onderwerp liefst zo divers mogelijk, van oude Nederlandse funeraire gebruiken tot uitvaartrituelen uit andere culturen.

Naast het museum komt een café, het 'café L.A. Springer', genoemd naar de landschapsarchitect Leonard Anthony Springer, die eind 19e eeuw de begraafplaats heeft ontworpen.

Kijk voor meer informatie over de functie op de site van het Nederlands Uitvaartmuseum.

Terug naar archief...