DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 20-03-2004
PRINSES JULIANA OVERLEDEN

Na veertig jaar zullen we weer een koninklijke uitvaart meemaken, schreven we op 6 oktober 2002. Het was te verwachten dat er snel meerdere koninklijke uitvaarten zouden volgen. Het wordt die van Prinses Juliana, die vanochtend op 94-jarige leeftijd is overleden.


We zullen de paarse rouwkoets, ontworpen door Koningin Beatrix, weer zien rijden. We zullen weer een bijzetting in de koninklijke grafkelder in de Nieuwe Kerk in Delft meemaken, wederom mét Mabel. Het zal weer een prachtig spektakel worden, waar we nu meer van kunnen genieten, omdat 94 een zeer respectabele leeftijd is en prinses Juliana's gezondheid, voor zover wij als burgers daar iets van mochten weten, zeer zorgelijk en slecht was. Claus verscheiden was treuriger.

En helaas is ook nu het koninklijk huis op de eigen site weer vreselijk kortaf. Details zullen we van hen niet krijgen.
Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


J. Hofman schreef op 23-3-2004:
Prinses Juliana wilde net als haar ouders in het wit begraven worden.
Vol verbazing hoorde ik het bericht dat de koets paars blijft met witte accenten.
Waar blijft de laatste wil dan van prinses Juliana ??
Dus toch maar in het vreselijke karakterloze paarse koekjes monster ontworpen door koningin Beatrix, over een laatste wil gesproken ??? triest is dit !!!


J.Couperus schreef op 23-3-2004:
jammer dat onze Juliana weggebracht wordt met die foeilelijke paars vierkante doos op wielen. Onderstel en bovenbouw passen niet bij elkaar.Onderstel is afkomstig van de prachtige witte lijkkoets met daarop de door Beatrix ontworpen afschuwelijke bovenbouw.Twee stijen welke beslist niet bij elkaar horen.Esthetisch niet verantwoord.Bea's wil is wet, ook voor haar moeder....


Sjoerd Hoogduin schreef op 22-3-2004:
veel sterkte met dit zware verlies van prinses juliana. Ik hoop dat de familie hier ooit zo sterk terug kan komen na dat prins claus was overleden R.I.P


wessol schreef op 22-3-2004:
juliana bedankt voor deze mooie tijden!!


fam mourmans schreef op 20-3-2004:
veel sterkte met het grote verlies