DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 17-03-2004
VAN DE DOOD HOUDEN

Geïntrigeerd raken door de dood, willen lezen over de dood, geïnformeerd willen worden óver en geamuseerd mét de dood, zoals wij op deze site doen, prima. Maar als mensen beweren van de dood te houden en daarom een paar treinen opblazen, is dat bijzonder luguber en angstaanjagend.


‘Jullie houden van het leven en wij houden van de dood,’ liet de militaire woordvoerder van al-Qaida in Europa weten, op de videoboodschap die in Madrid is gevonden na de bomaanslagen op diverse treinen. Een voorbeeld van de waanzin die godsdienst kan zijn. Als mensen er zo zeker van zijn in een hiernamaals te zullen komen, en er daarom niet voor terugschrikken om eventueel zelf om het leven te komen bij een aanslag waarbij het liefst zoveel mogelijk ‘vijanden’ mee de dood in worden genomen, dan zou het voor de wereld beter zijn als de gehele mensheid op slag atheïstisch werd. Want hoe bestrijd je terroristen die zeggen van de dood te houden?

Geloof en geweld. Mel Gibsons The Passion of the Christ maakt het er niet beter op, met zijn bloederige, gewelddadige beeld van het christendom. Waar is de vredelievende gelovige gebleven?

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


W.Woestenburg schreef op 11-4-2004:
Stond er op die duitse koppelriem misschien ook "Arbeit macht frei"?


Kay van Baarle schreef op 22-3-2004:
Geloof en geweld. Mel Gibsons The Passion of the Christ maakt het er niet beter op, met zijn bloederige, gewelddadige beeld van het christendom. Waar is de vredelievende gelovige gebleven?

Wat is er mis met die film?? Het is gewoon de laatste 12 uur van het leven van christus zoveel mogelijk naar werkelijkheid gemaakt

dus kan je gaan lopen eilen dat het bloederig is
dat was het ook
dus moet je er niet zielig over gaan lopen doen


nynke schreef op 22-3-2004:
ik vind het ook belachelijk en onmenselijk hoe die mensen geen spijt kunnen hebben na wat ze aan hebben gericht. je zou inderdaad zeggen dat de wereld beter af is zonder geloof.


Sanderpac schreef op 21-3-2004:
wie is god??


Wousha schreef op 18-3-2004:
Eh wij zijn twee eersteklassers van een gymnasium in Amsterdam en wij zijn ten prooi gevallen aan onze allerliefste lerares Nederlands, mevrouw Vermue. Dit houdt in dat wij een spreekbeurt moeten houden, en een van de dingen die in ons opkwamen was de Dood. Wil iemand ons wat informatie sturen? Wij zouden het erg op prijs stellen. Wij ontvangen de nieuwsbrief al in de hoop iets te vinden, maar conrete informatie zou toch wel beter van pas komen dan een mailtje zo nu en dan. U kunt ons bereiken op jongehippa@hotmail.com/woutertje_kaboutertje40@hotmail.com. Alvast bedankt!

-Wouter en Masha
Vossius Gymnasium 1ca.c. engelen schreef op 18-3-2004:
Religie en oorlog is zo oud als de mens, zelfs op de duitse koppelriem stond: Gott
mit uns. een wereld zonder God is een vrediger wereld


bastiaan b schreef op 18-3-2004:
er word in het artiekel geschreven dat ze bij een aanslag zo veel mogelijk vijanden mee willen nemen is een vrouw met een kind een vijand dan ???? lijkt me niet ik vind het belagelijk dat die mensen zo denken en dat ze zulke dingen kunnen doen zonder daar ook maar eninge spijt van te hebben . en ja hoe moet je dat bestrijden he als ik dat wist dan zat ik nu niet hier maar deed ik er wat aan .