DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 16-03-2004
HET LEUKSTE VAKBLAD

Begraafplaatsbezoek, in binnen- en vooral buitenland, is een geliefde bezigheid van veel mensen. Daarom nu aandacht voor het leukste vakblad uit de uitvaartwereld: De Begraafplaats.


Een tijd lang hebben we aandacht besteed aan de inhoud van elk nieuw nummer van één van de drie vakbladen die de Nederlandse uitvaartwereld kent: Uitvaart, Het Uitvaartwezen en De Begraafplaats. De laatste keer was op 16 december 2002. Daar zijn we mee gestopt, omdat het lezerspubliek van dood.nl, dat vooral uit leken bestaat, daar toch minder in geïnteresseerd leek. (We kunnen ons uiteraard vergissen.)

Voor één keer willen we nu graag een uitzondering maken en de aandacht vestigen op het leukste vakblad voor de Nederlandse uitvaartwereld én anderen: De Begraafplaats. (Inderdaad is de hoofdredacteur van dat blad niet toevallig ook de hoofdredacteur van deze site - we zeggen het zelf maar vast, voordat een ander de 'ontdekking' doet.)

Waarom is De Begraafplaats het leukste vakblad van de Nederlandse uitvaartwereld? Omdat er dingen in te vinden zijn die ook de leek aanspreken, zoals de rubriek ‘Beroemd & Begraven’ waarin het graf en soms ook de uitvaart van een BN’er centraal staat, de fotopagina’s van Pauline Prior en de column van Marie-Louise Meuris, directeur van begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam. Bovendien zijn ook de ‘vakmatige’ zaken interessant voor de uitvaartconsument die en de ‘gewone Nederlander’ die graag op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen op uitvaartgebied. Een vuurproefje: het artikel Comité met grote naam wil wet veranderen. Wat vindt u als leek, als (potentiële) nabestaande wiens graf van een dierbare geruimd gaat worden, daar nu van?

Elke leek kan abonnee worden van de Begraafplaats. De uitgever is de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB). De LOB heeft sinds kort ook een eigen site: www.begraafplaats.nl. We geven toe, de site kan aanmerkelijk frisser en sprankelender, maar wees gerust, dat komt nog wel.

Terug naar archief...