DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 06-03-2004
BUDGET UITVAART

Uitvaartverzorgers die zich speciaal richten op de ‘happy few’, op degenen die het breed kunnen laten hangen bij hun uitvaart, daarvan heb je er meerderen. Waaronder Tatjana Verwijmeren. Maar daarnaast richt de sinds kort voor zichzelf werkende uitvaartverzorgster zich ook speciaal op de minvermogenden.


Met haar ‘Budget uitvaartverzorging’ hoopt ze die mensen te bereiken en van dienst te kunnen zijn die zich nauwelijks of onderverzekerd hebben voor hun uitvaart en zich ‘dood schrikken’ als ze horen wat alles kost.

En dat zijn er veel, meent Verwijmeren. Volgens een al ouder onderzoek van de Consumentenbond is 70 procent van de Nederlanders niet of te laag verzekerd voor hun uitvaart. Verwijmeren denkt dat door de slechte economische tijden de nood op dat gebied nu waarschijnlijk nog groter is dan enkele jaren geleden. Ze spreekt ook uit ervaring, ze is acht jaar in dienst geweest van Reaal Overlijdenszorg.

Het idee van Verwijmeren is eenvoudig. Door minder of geen keuzemogelijkheden te bieden (bij de kist kan helemaal niet gekozen worden en bij de rouwbrieven is er een keuze uit 5 verschillende, maar wel met een standaard lay-out) kan ze de prijzen lager houden dan elders. Verder werkt ze uitsluitend met de goedkoopste toeleveranciers, zonder dat dit ten koste mag gaan van de kwaliteit.

Tatjana Verwijmeren werkt onder de naam De Uitvaartverzorger en is actief in het gebied tussen Venlo en Breda. Niet iedereen kan dus profiteren van haar Budget uitvaartverzorging, tenzij andere uitvaartondernemers elders in Nederland haar navolgen.

Terug naar archief...