DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 03-02-2004
JUDITH BOSCH LEERT HOE TE SPREKEN TIJDENS DE UITVAART

Het programma Studio RKK neemt een kijkje achter de schermen in het Noord-Hollandse Driehuis, waar één van de oudste particuliere begraafplaatsen én het eerste crematorium van Nederland te vinden is: begraafplaats en crematorium Westerveld. Westerveld is vooral bekend geworden nadat Pim Fortuyn er zijn tijdelijke rustplaats had gevonden.


Studio RKK is in Driehuis en zoekt uit wat er allemaal komt kijken bij een goed georganiseerde begrafenis of crematie. Wie regelt de muziek en wie zorgt voor de avondwake?

Tevens is Judith Bosch te gast. (De 'wat ouderen' onder ons kennen haar nog van het televisieprogramma Tweekamp.) Judith Bosch heeft zich verdiept in spreken tijdens de uitvaart. Binnenkort verschijnt van haar het boek Over presenteren gesproken. Daarin geeft ze onder meer tips voor spreken tijdens een begrafenis. In Studio RKK zal ze het hebben over de belangrijkste voorwaarden waar een mooie toespraak tijdens een begrafenis of crematie aan moet voldoen. Ook geeft ze voorbeelden van veel voorkomende blunders en missers.

Verder is pastoor Cor Mennen uit Oss te gast. Hij is één van de mensen achter de brochure 'Kiezen voor een kerkelijke uitvaart' van het bisdom Den Bosch. Deze brochure verscheen in november 2003. Vooral de richtlijn uit de brochure die het afspelen van cd’s tijdens een uitvaartsmis afwijst (géén Frans Bauer), zorgde voor veel opschudding.

Studio RKK, woensdag 4 februari, ned. 1, 16.30uur.
Herhaling op zondag 8 februari 2004, ned. 1, 9.00 uur

Terug naar archief...