DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 03-02-2004
DE KIEM VOOR HET EEUWIGE LEVEN

Voor onsterfelijkheid is waarschijnlijk altijd een markt. En of het nu waargemaakt kan worden of niet, er zullen altijd mensen zijn die er grif voor willen betalen. De Amerikaan Greg Zorn rekent op een toekomstige onsterfelijkheid en levert daar nu alvast een 'Zyberi' bij.


Zorn heeft het bedrijf Zornex opgericht, voor 'new life and death alternatives'. Zornex levert 'Zyberi's' en 'Zyberme's'. Een Zyberi is een 'Personal Genome Vault' zoiets als een keldertje waar gegevens over je DNA worden bewaard. Dat heb je bij leven. Dat wordt bij overlijden veranderd in een Zyberme. Een Zyberme is een 'persoonlijk monument met mobiel altaar'. Bij crematie kan daar de crematie-as aan toegevoegd worden. Het persoonlijk monument bestaat uit een afdruk of exacte kopie van het hoofd van de overledene, dat hij of zij al eerder tijdens leven had laten maken. Bij voorkeur toont het het gelaat toen het nog jong en mooi was, omdat dit als voorbeeld kan dienen voor je latere wedergeboorte.

Als de Zyberi 'de instandhouding en belichaming van de geboorte en mogelijke wedergeboorte van een lichaam' is, dan is de Zyberme 'de instandhouding en belichaming van de dood van het lichaam'. De Zyberi is volgens Zorn 'de kiem voor het eeuwige leven'. Want in de verre (of nabije?) toekomst zal moet behulp van het DNA-materiaal de overledene weer tot leven worden gewekt. En zo lang dat niet tot de mogelijkheden gebeurt, is de Zyberi 'de bewaarder van de eeuwige virtuele ziel'.

Als u er nog weinig van begrijpt of geďnteresseerd bent geraakt, kijk hier: www.zornex.com.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


W.Woestenburg schreef op 15-2-2004:
Wat een ongelofelijke flauwekul en dat voor de zoveelste keer!
Wat gaat dat kosten? En wat is de garantie?
Wil ik die garantie overigens wel hebben? Kan die r... mij vertellen in wélk leven ik terugkom? Laat 'm dat eens beantwoorden en dán terugkomen!