DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 23-01-2004
DR. TOD UITVOERIG BELICHT

Der Spiegel van deze week wijdt een special aan Gunther von Hagens, dr. Tod, de man van de plastinaten. In meerdere artikelen probeert het weekblad te achterhalen wie Von Hagens is. Is hij een kunstenaar, een moderne Leonardo da Vinci, een man van de medische wetenschap? Of een charlatan die in naam van kunst en wetenschap afgrijselijke zaken doet?


In drie 'fabrieken van de dood' worden de lichamen ten behoeve van exposities en onderwijs aan medische studenten geplastineerd. Eén 'fabriek' staat in China, daar lagen in november 2003 maar liefst 647 lichamen opgeslagen. Plus nog eens 3909 lichaamsdelen, waaronder benen, handen en allerlei organen. Von Hagens prepareert lijken aan de lopende band, schrijft Der Spiegel. En wat hij in eigen land niet kan vinden, respect en aanzien voor wat hij doet, vindt hij wel ver van huis, zoals in China. Fascinerende lectuur.

Wie Der Spiegel niet voor 3,50 euro in de winkel wil aanschaffen, kan de betreffende artikelen ook downloaden van de site van het blad voor 2 euro minder.

Op dit moment is Körperwelten te zien in Frankfurt, tot 18 april 2004. Voor meer informatie:www.koerperwelten.com
Terug naar archief...