DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 09-01-2004
DANSEN TIJDENS DE UITVAART

Gezien bij Paul de Leeuw (PaPaul) van de week? De uitvaartdanseres? Nu maakte de dans die ze die dag liet zien op ons niet bijzonder veel indruk, maar het idee op zich, een dans tijdens de uitvaart, is een goed idee.


"Het is zo oud als de weg naar Rome om te dansen bij begrafenissen," zei Marileen Fabels tijdens de uitzending. Marileen, docente dansexpressie, biedt sinds kort haar diensten aan als uitvaartdanseres. Zij was door Paul de Leeuw uitgenodigd als 'cadeau' voor zijn jarige moeder. Fabels danste op het nummer 'Onder de appelboom', het nummer dat Paul van zijn moeder moet zingen op haar begrafenis. Nu had ze bij leven de gelegenheid om te beoordelen hoe dat in combinatie met dans er uit zou zien. Of mevrouw De Leeuw erg onder de indruk was, konden we helaas niet meemaken. (Paul's therapeute stond voor de voordeur.)

De site van Marileen Fabels: www.uitvaartdans.nl.

Wie de uitzending gemist heeft en geïnteresseerd is in de dans van Marileen Fabels kan naar de site van PaPaul en de uitzending (van woensdag 7 januari) opzoeken in het videoarchief en in zijn geheel bekijken.

Eerder liet Marijke Streefkerk voor dood.nl haar licht schijnen op het beroep uitvaartchoreograaf. Voor de goedgelovigen onder ons, niet alles wat geschreven staat is waar.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


Ka schreef op 11-10-2007:
Ik denk ook dat er een steekje bij je los zit, Shadow...
Doe es ff normaal, en als je er niets mee hebt, ok. Maar waarom zoek je het dan in godsnaam op op internet?
Leipo


ing schreef op 18-4-2004:
nou schadow een beetje uit je slof geschoten? Ieder voor zich zijn uitvaart. dansen op een uitvaart kan je zien als eer betoon. ik denk dat er inderdaad een steekje bij je los zit.


W.Woestenburg schreef op 1-4-2004:
Dansen is aan mij niet besteedt.Iedere keer als men mij meevroeg de dansvloer op, weigerde ik beleefd. Na het "nodige" aandringen, onsnapte mij wel eens de uitdrukking 'over mijn lijk'.
Gaat het verdomme nog gebeuren ook!


eline schreef op 16-3-2004:
Nou nou, Shadow, iedereen verwerkt het verlies van een geliefde weer op een andere manier.
Ikzelf vind het als ik erover nadenk best een leuk idee, maar het is niet gepast voor alle soort begravenissen.
Daarbij komt nog; als er een jong iemand overlijd, wordt er toch ook vaak een muzieknummer van britney of shakira of noem maar op gedraaid? Is dat niet net zo iets?A Shadow schreef op 10-1-2004:
Jullie pakken 'm niet he.. Jullie snappen het blijkbaar niet.. Ik zeg het nog één keer: JULLIE ZIJN ZWAAR ZIELIG!
De dood is niet zomaar iets okee.. kom op! We gaan praten over het feit: Dansen op een uitvaart. Nou echt hoor, ik vind het geweldig.. ik sta er 100% achter. En dan heb ik nog een leuker idee. We gaan er een spelletje bij doen. Het gaat als volgt: Iedereen krijgt een geweer en wie het snelst de danser(es) raakt heeft gewonnen..! LEUK HE! En nee, er zit geen steekje in me los. Volgens mij zit dit in die van jullie.. FLIKKER TOCH OP MAN MET JE KANKERZOOI!!!!!!!


Speck schreef op 9-1-2004:
Ik heb Marileen ook zien dansen, heb vervolgens tot 23.00 aan de zuurstof gelegen, helemaal buiten adem van het lachen.
Hij had beter Gia van den Akker uit kunnen nodigen.
Gia is te vinden in in Google met de zoekwoorden;

Gia van den Akker - Euritmie bij uitvaarten & herdenkingsvieringen

Betoverend en daardoor op een andere manier adembenemend.