DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 09-01-2004
DANSEN TIJDENS DE UITVAART

Gezien bij Paul de Leeuw (PaPaul) van de week? De uitvaartdanseres? Nu maakte de dans die ze die dag liet zien op ons niet bijzonder veel indruk, maar het idee op zich, een dans tijdens de uitvaart, is een goed idee.


"Het is zo oud als de weg naar Rome om te dansen bij begrafenissen," zei Marileen Fabels tijdens de uitzending. Marileen, docente dansexpressie, biedt sinds kort haar diensten aan als uitvaartdanseres. Zij was door Paul de Leeuw uitgenodigd als 'cadeau' voor zijn jarige moeder. Fabels danste op het nummer 'Onder de appelboom', het nummer dat Paul van zijn moeder moet zingen op haar begrafenis. Nu had ze bij leven de gelegenheid om te beoordelen hoe dat in combinatie met dans er uit zou zien. Of mevrouw De Leeuw erg onder de indruk was, konden we helaas niet meemaken. (Paul's therapeute stond voor de voordeur.)

De site van Marileen Fabels: www.uitvaartdans.nl.

Wie de uitzending gemist heeft en ge´nteresseerd is in de dans van Marileen Fabels kan naar de site van PaPaul en de uitzending (van woensdag 7 januari) opzoeken in het videoarchief en in zijn geheel bekijken.

Eerder liet Marijke Streefkerk voor dood.nl haar licht schijnen op het beroep uitvaartchoreograaf. Voor de goedgelovigen onder ons, niet alles wat geschreven staat is waar.

Terug naar archief...