DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 06-01-2004
KINDERBOEKEN OVER DE DOOD

'Afscheid nemen is moeilijk. Dat geldt zeker wanneer er iemand dood gaat. Of nou je konijn sterft of je oma, een klasgenoot of een van je ouders: zon afscheid voor altijd doet pijn. Toch moet je verder. Over het verdriet om de dood, maar ook over de troost die je soms kunt vinden, lees je in deze boeken.'


Zo staat te lezen op het Leesplein, een site over kinderboeken.

Het Leesplein is ontwikkeld en wordt onderhouden door de Vereniging van Openbare Bibliotheken. De site bevat 'informatie over boeken voor kinderen en jongeren, gericht op ouders, leerkrachten en bibliothecarissen, werkers in kinderopvang en peuterspeelzaal en alle anderen die het lezen van kindren ter harte gaan.'

Op de website kan onder andere gezocht worden op onderwerp. Onder 'dood' staat een selectie van kinderboeken over de dood voor diverse leeftijdsgroepen.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


S. Pols schreef op 11-1-2004:
Ik heb zelf mijn moeder verloren op 16 jarige leeftijd. Dat vind ik jong. Laat staan dat je nog jonger bent. Elke dood doet pijn en elk kind mag daar een hulpmiddel bij hebben. Het is belangrijk dat er boeken zijn waar je kennis van op doet of die je juist hulp biedt. Ik zou willen dat ik zelf ooit eens zo'n boek kon schrijven.