DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 02-01-2004
GOEDE VOORNEMENS VOOR 2004

De opening van het Uitvaartmuseum? De eerste overledene wordt dit jaar gevriesdroogd? (Maar laten we dan eerst een andere naam voor deze vorm van lijkbezorging bedenken. De winnaar krijgt een gratis vriesdroging?) En dood.nl gaat de drukste dag tot nu toe, 11 juni 2001 met 474 bezoekers, overtreffen? Met uw hulp kan het.


Het uitvaartmuseum
We hebben er al vaker over geschreven (Eerste hoofdsponsor voor het Uitvaartmuseum en Uitvaartmuseum wil andere naam), en de 'weg naar het uitvaartmuseum' is inmiddels al zo lang, zonder dat de aankomst daar is, dat je je soms afvraagt: Gaat het ooit nog gebeuren? Wanneer opent dat langverwachte museum nu toch eindelijk de deuren? Niet in 2004, zo laat de officiŽle site van het museum in haar laatste Nieuwsbrief weten, met de verwarrende en gedateerde aanhef: 'Wordt het jaar 2003 een historisch jaar?': 'Afhankelijk van een heleboel factoren hopen wij uiterlijk in 2005 de opening te kunnen verrichten. Maar u kunt er zeker van zijn: als het eerder kan, dan zal dat gebeuren.' Laten we daar niet te vast op rekenen. Het zal hoogstwaarschijnlijk niet gebeuren in 2004.

Vriesdrogen
Het klinkt niet: vriesdrogen. Wil het een toekomst hebben, dan moet toch eerst de naam veranderd worden, om het aantrekkelijker te maken. Vinden wij en vinden diverse betrokkenen in de uitvaartwereld die deze nieuwe vorm van lijkbezorging graag in Nederland geÔntroduceerd zouden zien. Wie weet een goede, nieuwe naam voor vriesdrogen? En als we nu afspreken dat het bedrijf dat als eerste deze vorm van lijkbezorging in Nederland introduceert, de bedenker van de nieuwe naam zijn of haar eigen vriesdroging (u ziet, het klink echt niet) geheel vergoed, dan kan 2004 het jaar van de eerste ....... worden.

Bezoekersaantallen
11 juni 2001 was de dag dat Timothy McVeigh, de 'Oklahoma City Bomber', werd geŽxecuteerd. Dood.nl besteedde er op de dag zelf geen aandacht aan, dat werd overal elders al in overvloed gedaan, wel stond er iets te lezen over Truman Capote, Gore Vidal en Timothy McVeigh. Welke gebeurtenis in 2004 kan bezoekers in grote getale doen snellen naar de site van dood.nl?

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


D van Asselt schreef op 21-9-2004:
Nieuwe naam voor vriesdrogen PAYDOS OF PAIDOS(SEN) betekent geboren vanuit de natuur, en weer terug naar of in de natuur. (uitspraak > pajdos)


Renť Schueler schreef op 18-9-2004:
Mijn suggestie voor een andere naam is bijv.:
ecomeren, ecomatie.
Deze benaming is ook makkelijk in het duits, engels en frans te transformeren: ecomieren/Ųkomieren; to ecomize, ecomation; ecomer/ecomerer, ecomation;


W.Woestenburg schreef op 4-4-2004:
Ik ga in ieder geval nooit meer eten in de Witte Raaf in Noorwijk!


chiuawawa schreef op 7-1-2004:
Een andere naam voor vriesdrogen? ALTIJD AANWEZIGPeter schreef op 5-1-2004:
Vereeuwigen doet niet echt recht aan het proces. Integendeel. Ik voel meer iets voor reduceren. De herdenkingsdienst vindt plaats in de Heilige Augustinus kerk waarna tante zal worden gereduceerd in ketel II van Westgaarde te Osdorp.


pacaro schreef op 5-1-2004:
Ik vind het woord lyofilisatie al moeilijk na te schrijven, laat staan om uit te spreken.

Waarom moeten het toch altijd van de moeilijke woorden zijn om iets een naam te geven.

Kan men niet gewoon zeggen: tante is voor altijd vereeuwigd.....?


Peter schreef op 2-1-2004:
Vriesdrogen heet eigenlijk lyofilisatie. En dat klinkt best aardig.

Conform haar wens zal tante in besloten kring worden gelyofiliseerd waarna er een informeel samenzijn zal plaatsvinden in restaurant De Witte Raaf te Noordwijk.

Alsof het al jaren bestaat...