DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 12-11-2003
DE BESTE BEGRAAFPLAATSEN TER WERELD

Wat maakt een begraafplaats goed? Wij nuchtere Nederlanders zijn misschien geneigd te zeggen: als je voor niet te veel geld op een mooie plek in een graf kan liggen dat netjes onderhouden wordt, dan is het goed.


Bij Amerikanen ligt dat anders. Het historische belang van een begraafplaats, en hoeveel beroemde doden er liggen, dat zijn belangrijke zaken. Tenslotte is dat een indicatie voor prestige en kwaliteit, en dat telt, aldus het Amerikaanse tijdschrift Forbes.

Forbes is dol op rijtjes van 'the best...' (vul maar in). Hadden we onlangs al de best verdienende doden van 2003, hier gaat het om de beste begraafplaatsen ter wereld (‘World’s Best Cemeteries 2003’). Als je bovengenoemde criteria in ogenschouw neemt, is het een redelijk voorspelbaar lijstje. Het Zentralfriedhof in Wenen, Glasnevin in Dublin, Highgate in Londen, Novodevichy in Moskou en Père Lachaise in Parijs zijn de Europese begraafplaatsen die er op staan.

Amerikaanse begraafplaatsen die tot de beste behoren zijn onder andere Arlington (Washington), Mount Auburn (Cambridge), Forest Lawn (Californië) en Metairie (New Orleans).

Terug naar archief...