DOODGEWOON informeert en amuseert over zaken rond de dood - sinds 1994
Verschenen: 02-11-2003
GRONINGSE DAKLOZEN KRIJGEN GEDENKTEKEN

Zwervers en daklozen zonder familie krijgen meestal als laatste rustplaats een naamloos graf voor tien jaar waar een klein houten paaltje op komt te staan met daarin een nummer gegrift of, als ze geluk hebben, de naam van de overledene. In Groningen krijgen ze voortaan ook hun naam aangebracht op een gedenkplek die speciaal voor hen is opgericht.


Het initiatief is van pastor Gerhard ter Beek van de Open Hof, een kerkelijke dagopvang voor dak- en thuislozen. De gedenkplek, meer een gedachtenishoek, heeft een plaats gekregen in de kapel van de Open Hof en is tot stand gekomen met de financiŽle hulp van enkele kerkelijke fondsen.

Kunstenares Gon Baar maakte een glas-in-lood-kunstwerk, dat bestaat uit vierkante, gekleurde glaasjes van circa 20 bij 20 centimeter waarin de naam van de overledene wordt gegraveerd en waarachter een kaars kan worden gebrand.

Terug naar archief...
REACTIES

Geef hieronder uw reactie op dit artikel, en/of lees de reacties van andere lezers.
Uw naam
Uw email
Uw reactie
Reacties worden pas geplaatst na goedkeuring door de redactie. De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van reacties, en behoudt ten alle tijden het recht reacties te wijzigen of te verwijderen.


berdine, sabryne schreef op 22-9-2004:
hallo,
wij hebben een vraagje aan u.
wij doen onze spreekbeurt over zwervers en daklozen en wij willen heel graag meer informartie hebben kunt u ons dan even wat sturen of er wat over vertellen alvast heel erg bedankt!

met vriendelijke groet,
berdine en sabryne. doeidoei tot dan!

Redactie
Bel met de Open Hof, het inloopcentrum in Groningen dat het project organiseerde, tel. 050 3 122 122. Of kijk op hun site: http://www.openhof.org/
Succes.